Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Brittiska sexköpare kan åtalas för våldtäkt

Polisen i Storbritannien försöker dämpa efterfrågan prostitution genom trafficking genom att rikta in sig på dem som köper sex. Initiativet är en del av Operation Pentameter, ett samarbete mellan polisen, resebyråer, Utrikesdepartementet och immigrationsmyndigheten.

Män som besöker saunas, bordeller eller lägenheter där det finns utländska prostituerade, måste försäkra sig om att de prostituerade är där av fri vilja. Männen kan annars åtalas för våldtäkt. Om männen misstänker att en kvinna är där emot sin vilja ska de kontakta polisen.

Polisens nya strategi för att komma åt det växande problemet med trafficking annonseras i herr/grabbtidningar och på webbplatser för sexköp, enligt tidningen The Guardian. Det finns en växande oro i landet att brittiska män i dag går till bordeller lika lättvindigt som de går till puben.

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 2 2006)

Fler artiklar

Reportage

Bilden av Ottar

Genom fotografen Anna Riwkins kameralins skapades bilden av Elise »Ottar« Ottesen-Jensen som folkbildare och agitator

Prisutdelning på PP-galan
Nyheter

Ottar korad till Årets magasin 2022!

Det blev vinst för Ottars specialutgåva på engelska när tidningen utsågs till »Årets tidskrift/magasin« på Publishingprisgalan den 9 november.

Intervju HBTQI

Hej Aktivist: Angelica Polmonari och Atilla Yoldas

Möt Angelica Polmonari som är aktiv inom Italiens största ideella hbtqi-rätssorganisation Arcigay och Atilla Yoldas som föreläser på tema jämställdhet och manlighetsnormer.