Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Brittiska sexköpare kan åtalas för våldtäkt

Polisen i Storbritannien försöker dämpa efterfrågan prostitution genom trafficking genom att rikta in sig på dem som köper sex. Initiativet är en del av Operation Pentameter, ett samarbete mellan polisen, resebyråer, Utrikesdepartementet och immigrationsmyndigheten.

Män som besöker saunas, bordeller eller lägenheter där det finns utländska prostituerade, måste försäkra sig om att de prostituerade är där av fri vilja. Männen kan annars åtalas för våldtäkt. Om männen misstänker att en kvinna är där emot sin vilja ska de kontakta polisen.

Polisens nya strategi för att komma åt det växande problemet med trafficking annonseras i herr/grabbtidningar och på webbplatser för sexköp, enligt tidningen The Guardian. Det finns en växande oro i landet att brittiska män i dag går till bordeller lika lättvindigt som de går till puben.

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 2 2006)

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.