Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Dyrbart gummi sinkar kampen mot hiv

KENYA. Priset på olja och gummi stiger och med det priset på kondomer. För Kenya har detta inneburit att en beställning på 35 miljoner kondomer till landet försenats med två månader. För att minska spridningen av hiv delas kondomer ut gratis både inom sjukvård och på mötesplatser som barer och restauranger. Kenya är beroende av bidrag för att köpa in kondomerna. 2009 fick landet ett lån från världsbanken på närmare 76 miljoner kronor till det livsviktiga gummit.

Omkring en och en halv miljon kenyaner lever med hiv enligt FN-organet UNAIDS. Under 2009 uppskattades antalet nya fall uppgå till hundra tusen.

Hanna Jonsson Löfbom

Källa: IPPF

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.

Intervju

Minnen från exil

Sex personer från olika platser i Mellanöstern delar ömhudade minnen av förbjudna förälskelser, gayklubbar på tak, och doften av jasmin.