Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Fångad på nätet

”Flickor visar brösten på internet” eller ”Unga tjejer strippar framför webbkameran” basuneras ofta ut från löpsedlarna. Ungdomars ökade användning av internet och mobiltelefon har förändrat sociala relationer. Det är en plats att mötas, att utveckla vänskap och kärlek på. Men där förekommer också kränkningar, övergrepp, mobbning och trakasserier, inte sällan av sexuell natur.

Landstinget i Östergötland har i samarbete med enheten BUP Elefanten tagit fram skriften Drabbad Online, i vilken man samlat information om ämnet från en mängd källor.

I förordet sägs att vuxenvärlden behöver veta mer om hur unga påverkas av att bli utsatta för kränkningar via datorer och mobiler. Syftet är att kunna ge bättre stöd till dem som blivit utsatta för övergrepp. Drabbad Online är startskottet för ett treårigt projekt.

Ottar red.

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 3 2006)

Fler artiklar

Prisutdelning på PP-galan
Nyheter

Ottar korad till Årets magasin 2022!

Det blev vinst för Ottars specialutgåva på engelska när tidningen utsågs till »Årets tidskrift/magasin« på Publishingprisgalan den 9 november.

Intervju HBTQI

Hej Aktivist: Angelica Polmonari och Atilla Yoldas

Möt Angelica Polmonari som är aktiv inom Italiens största ideella hbtqi-rätssorganisation Arcigay och Atilla Yoldas som föreläser på tema jämställdhet och manlighetsnormer. 

Intervju

Raseriernas tid är över

Sju år har gått sedan Fanna Ndow Norrbys kritikerrosade bok »Svart kvinna« släpptes – men vad har hänt sedan dess?