Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Fångad på nätet

”Flickor visar brösten på internet” eller ”Unga tjejer strippar framför webbkameran” basuneras ofta ut från löpsedlarna. Ungdomars ökade användning av internet och mobiltelefon har förändrat sociala relationer. Det är en plats att mötas, att utveckla vänskap och kärlek på. Men där förekommer också kränkningar, övergrepp, mobbning och trakasserier, inte sällan av sexuell natur.

Landstinget i Östergötland har i samarbete med enheten BUP Elefanten tagit fram skriften Drabbad Online, i vilken man samlat information om ämnet från en mängd källor.

I förordet sägs att vuxenvärlden behöver veta mer om hur unga påverkas av att bli utsatta för kränkningar via datorer och mobiler. Syftet är att kunna ge bättre stöd till dem som blivit utsatta för övergrepp. Drabbad Online är startskottet för ett treårigt projekt.

Ottar red.

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 3 2006)

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.

Intervju

Minnen från exil

Sex personer från olika platser i Mellanöstern delar ömhudade minnen av förbjudna förälskelser, gayklubbar på tak, och doften av jasmin.