Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Förlorade flickor

Den amerikanske serietecknaren och författaren Alan Moore, som tidigare skrivit inflytelserika serier som Watchmen och V for Vendetta, har nu (under 16 års tid) fött fram något så unikt som en klassmedveten pornografisk serie, tecknad av Melinda Gebbie, känd från den amerikanska undergroundscenen.

Lost Girls (Top Shelf Production) följer i tre band Alice (Alice i underlandet), Wendy (Peter Pan) och Dorothy (Trollkarlen från Oz), som träffas strax innan första världskrigets utbrott. De utbyter historier, och har sex. Allt fantasifullt och rikt tecknat. Trilogin tar upp de flesta genrer som finns inom porren, allt berättat ur de tre kvinnornas perspektiv. Det blir ett mycket lyckat ställningstagande mot krig, för en öppnare syn på sex.

Mattias Elftorp

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 4 2006)

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.

Intervju

Minnen från exil

Sex personer från olika platser i Mellanöstern delar ömhudade minnen av förbjudna förälskelser, gayklubbar på tak, och doften av jasmin.