Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Förlorade flickor

Den amerikanske serietecknaren och författaren Alan Moore, som tidigare skrivit inflytelserika serier som Watchmen och V for Vendetta, har nu (under 16 års tid) fött fram något så unikt som en klassmedveten pornografisk serie, tecknad av Melinda Gebbie, känd från den amerikanska undergroundscenen.

Lost Girls (Top Shelf Production) följer i tre band Alice (Alice i underlandet), Wendy (Peter Pan) och Dorothy (Trollkarlen från Oz), som träffas strax innan första världskrigets utbrott. De utbyter historier, och har sex. Allt fantasifullt och rikt tecknat. Trilogin tar upp de flesta genrer som finns inom porren, allt berättat ur de tre kvinnornas perspektiv. Det blir ett mycket lyckat ställningstagande mot krig, för en öppnare syn på sex.

Mattias Elftorp

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 4 2006)

Fler artiklar

Prisutdelning på PP-galan
Nyheter

Ottar korad till Årets magasin 2022!

Det blev vinst för Ottars specialutgåva på engelska när tidningen utsågs till »Årets tidskrift/magasin« på Publishingprisgalan den 9 november.

Intervju HBTQI

Hej Aktivist: Angelica Polmonari och Atilla Yoldas

Möt Angelica Polmonari som är aktiv inom Italiens största ideella hbtqi-rätssorganisation Arcigay och Atilla Yoldas som föreläser på tema jämställdhet och manlighetsnormer. 

Intervju

Raseriernas tid är över

Sju år har gått sedan Fanna Ndow Norrbys kritikerrosade bok »Svart kvinna« släpptes – men vad har hänt sedan dess?