Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Fertilitetstest för män

Redan nästa år kan SpermCheck, ett fertilitetstest för män, bli möjligt att köpa över disk i flera länder, enligt Push Journal.

– Det är enkelt, billigt, korrekt och kan göras privat, säger dr. John Herr, forskare på Universitetet i Virginia, USA och upphovsman till SpermCheck.

Testet kontrollerar ett särskilt spermaprotein och kan genom det avgöra hur många spermier mannen har. 20 miljoner spermier per milliliter, eller mer betyder att mannen är fertil. Män med mindre än 1 miljon spermier per milliliter räknas som infertila.*

Den största marknaden antas vara män som vill bli pappor. Av de 37 miljoner amerikanska paren i barnafödande ålder har cirka 7,4 miljoner fertilitetsproblem. Oftast testar paret om det är kvinnan som har problem trots att 40 procent av männen är infertila.

* Det går att få barn med färre antal spermier. Men blir det svårare att göra en kvinna gravid ju mer man avviker från 20 miljoner.

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 4 2004)

Fler artiklar

Prisutdelning på PP-galan
Nyheter

Ottar korad till Årets magasin 2022!

Det blev vinst för Ottars specialutgåva på engelska när tidningen utsågs till »Årets tidskrift/magasin« på Publishingprisgalan den 9 november.

Intervju HBTQI

Hej Aktivist: Angelica Polmonari och Atilla Yoldas

Möt Angelica Polmonari som är aktiv inom Italiens största ideella hbtqi-rätssorganisation Arcigay och Atilla Yoldas som föreläser på tema jämställdhet och manlighetsnormer. 

Intervju

Raseriernas tid är över

Sju år har gått sedan Fanna Ndow Norrbys kritikerrosade bok »Svart kvinna« släpptes – men vad har hänt sedan dess?