Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Fertilitetstest för män

Redan nästa år kan SpermCheck, ett fertilitetstest för män, bli möjligt att köpa över disk i flera länder, enligt Push Journal.

– Det är enkelt, billigt, korrekt och kan göras privat, säger dr. John Herr, forskare på Universitetet i Virginia, USA och upphovsman till SpermCheck.

Testet kontrollerar ett särskilt spermaprotein och kan genom det avgöra hur många spermier mannen har. 20 miljoner spermier per milliliter, eller mer betyder att mannen är fertil. Män med mindre än 1 miljon spermier per milliliter räknas som infertila.*

Den största marknaden antas vara män som vill bli pappor. Av de 37 miljoner amerikanska paren i barnafödande ålder har cirka 7,4 miljoner fertilitetsproblem. Oftast testar paret om det är kvinnan som har problem trots att 40 procent av männen är infertila.

* Det går att få barn med färre antal spermier. Men blir det svårare att göra en kvinna gravid ju mer man avviker från 20 miljoner.

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 4 2004)

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.