Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Gratis testkit snart här

Den brittiska regeringen vill motverka den ökade spridningen av sexuellt överförbara sjukdomar genom att ta fram testkit en rad olika sjukdomar. Testerna kan snart bli tillgängliga den brittiska marknaden.

En taleskvinna för hälsodepartementet säger att man vill ”normalisera” testandet och försöka få bort skamstämpeln för att gå och testa sig som många upplever. Kiten ska säljas på apotek. Planen är att börja att sälja ett test för klamydia, som har utbredd spridning i England.

I ett pilotförsök gav man ut klamydiatest till 6 000 ungdomar, och utifrån resultaten av försöket ska man besluta ifall testerna kan börja säljas nationellt.

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 1 2006)

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.

Intervju

Minnen från exil

Sex personer från olika platser i Mellanöstern delar ömhudade minnen av förbjudna förälskelser, gayklubbar på tak, och doften av jasmin.