Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Intervju

Har du fejkat orgasm?

Ottar frågar: Har du fejkat orgasm?

Martin, 34. Ja, när ragget inte uppfyller kraven

– Ja, det har hänt när man raggat upp något som uppfyller kraven på krogen (två ben, armar och åtminstone tillstymmelse till bröst) men inser att ragget inte uppfyller kraven hemma i sängen. Ändå måste man ju ge damen den omgång man utlovat, och efter runt 100 juck har man nått anständighetens gräns. Då grymtar man, suckar njutningsfyllt och drar sig ur. Knepet är att dölja ståndet med en handduk, en tröja eller – om man bara drog kallingarna åt sidan – underkläderna, och sedan snabbt smita in på muggen.

Jonatan, 20: Låtsas komma i handen

– Det har hänt. Ibland blir det långtråkigt att ligga där och pumpa. Det kanske är skönt i början och man tänker att man kanske kan kämpa sig till en orgasm. Men efter ett tag blir det uppenbart att det inte kommer hända. Då brukar jag dra mig ur, låtsas komma i handen och gå och ”torka av mig”. Många tjejer skulle nog bli ledsna om man inte kom. De skulle undra om de hade gjort något fel och det är känns ju onödigt när det inte ens är på det viset.

Anders, 35: Enklare än att trösta

– Jag hade en flickvän som blev helt förstörd och kände sitt människovärde sänkt om det inte gick för mig, så det var enklare att fejka än att trösta henne i en timme. Jag gjorde det genom att se nöjd ut.

Kjell, 63: I ojämlikhetens namn, nej

– I ojämlikhetens namn: Nej. Vilket skäl skulle förmått mig att försöka? It´s a mans world. Jag har legat med kvinnor jag inte känt något för, det är så nära fejk jag kommit.

Robert, 32: Stönade högt

– Jag har fejkat orgasm en gång, när jag satte på en kille, för att jag var trött och inte orkade hålla på längre. Jag stönade högt och föll sedan ihop över honom och slängde kondomen på golvet. Jag tror han gick på det. Tyvärr gick det inte så bra för mig eftersom jag vaknade upp några timmar senare mitt i natten och var skitkåt, men det var han också så det var okej. Finns ingen anledning att göra det igen tycker jag dock, bättre hade bara varit att säga att man är för trött/full om man är det.

Erica, 53: Orgasm lämnar spår

– I mitt tidigare liv (före könsbytet) gjorde jag det aldrig, och jag har också svårt att förstå hur man skulle kunna göra det utan att partnern sedan genomskådar bluffen – den manliga orgasmen brukar ju lämna vissa spår efter sig.

Stefan, 27: Han märkte inget

– Några gånger. Jag hade en pojkvän som tyckte att jag dröjde för länge innan jag kom, vilket jag kanske också gjorde, och då låtsades jag komma för att få slut på det tidigare. Vilket han inte märkte eftersom vi hade analsex (och jag var ”aktiv”).

Mattias, 35: Det klingar lite falskt

– Jag har fejkat orgasmer då jag känt att jag inte kunnat säga nej till sex med flickvänner när jag var yngre. Jag har dock även fejkat orgasm bara för att slippa en diskussion om varför jag inte fick orgasm. Att fejka är ju inte svårt. Det är bara att agera, låta som när man brukar få orgasm – även om det klingar lite falskt i ens egna öron.

Lars, 25: Barnsligt att fejka

– Nej. Det händer att jag inte kommer. Men då säger jag som det är, att jag är trött och vill vila. Eller så falnar ståndet och då behövs ju knappast någon diskussion. Jag har märkt av besvikelse hos mina partners. Men det skulle kännas lite väl barnsligt att fejka för att undvika det. Man kan liksom inte kräva att ens partner ska få orgasm.

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 4 2006)

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.

Intervju

Minnen från exil

Sex personer från olika platser i Mellanöstern delar ömhudade minnen av förbjudna förälskelser, gayklubbar på tak, och doften av jasmin.