Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Sexpolisen

Homofoba hot och sköna serier

I varje nummer av Ottar delar chefredaktörerna ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #2 2013.

Piskrapp: Irländsk tröghet

Misstron mot abortsökande kvinnor på Irland är monumental. Enligt de nya reglerna om abort vid fara för kvinnans liv ska upp till sex experter bedöma om en kvinna är självmordsbenägen nog för att få en abort. En kan befara att den potentiella aborten blir mycket sen när ett halvt fotbollslag ska konsulteras.

Huvudvärk: Sömnig klädkampanj

När klädföretaget American Apparel ska kränga unisexskjortor gör de det Ankeborg-stajl. Visst är det trevligt att lufta underkroppen, men varför inte för en gångs skull testa en jämlik approach till hud och nakenhet? Att som AA helt omotiverat klä av sina kvinnliga modeller är bara dumt och tröttsamt.

Piskrapp: Hot lönar sig

Förra året var det hot från skinheads som satte stopp för prideparaden i Kiev. När nu domstolen stoppar årets parad är homofobsegern ett faktum. Staten viker sig av rädsla för bråk. Låt oss hoppas att de religiösa aktivister som angrep hbt-manifestationen i Tbilisi då tolv personer skadades inte avgår med samma odemokratiska seger.

Orgasm: Alternativa serier

Efter de queerporriga bildnovellerna i Cowgirls (Galago, 2011) kommer serietecknaren Karolina Bång i sommar med sin nya volym Alternativet. Enligt uppgift innehåller boken ett bra svar på den
tjatiga frågan »När ska du ha barn?«.

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.