Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Känner vi igen det?

I USA reagerar nu Alan Guttmacher Institutet på att apotekspersonal vägrar att lösa in recept eller fylla upp lagret på akut-p-piller med hänvisning till sin tro. Sju stater har nu också infört lagar som tillåter hälsopersonal att vägra dela ut preventivmedel med hänvisning till sin tro.

I Ecuador pressas hälsoministern av anti-abortgrupper att tänka över beslutet att tillåta akut-p-piller i landet. Akut-p-piller har setts som ett bra sätt att undvika oönskade graviditeter och illegala osäkra aborter.

Och i Sverige har det kommit till RFSU:s kännedom att apotekspersonal fördömer kvinnor som kommer för att köpa akut-ppiller. På vissa apotek finns inte ens akut-p-piller framme och nu höjs priset med 70 procent för en dos. Ingen kan väl tycka att detta är bra sätt att få ner antalet aborter?

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 1 2005)

Fler artiklar

Prisutdelning på PP-galan
Nyheter

Ottar korad till Årets magasin 2022!

Det blev vinst för Ottars specialutgåva på engelska när tidningen utsågs till »Årets tidskrift/magasin« på Publishingprisgalan den 9 november.

Intervju HBTQI

Hej Aktivist: Angelica Polmonari och Atilla Yoldas

Möt Angelica Polmonari som är aktiv inom Italiens största ideella hbtqi-rätssorganisation Arcigay och Atilla Yoldas som föreläser på tema jämställdhet och manlighetsnormer. 

Intervju

Raseriernas tid är över

Sju år har gått sedan Fanna Ndow Norrbys kritikerrosade bok »Svart kvinna« släpptes – men vad har hänt sedan dess?