Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Känner vi igen det?

I USA reagerar nu Alan Guttmacher Institutet på att apotekspersonal vägrar att lösa in recept eller fylla upp lagret på akut-p-piller med hänvisning till sin tro. Sju stater har nu också infört lagar som tillåter hälsopersonal att vägra dela ut preventivmedel med hänvisning till sin tro.

I Ecuador pressas hälsoministern av anti-abortgrupper att tänka över beslutet att tillåta akut-p-piller i landet. Akut-p-piller har setts som ett bra sätt att undvika oönskade graviditeter och illegala osäkra aborter.

Och i Sverige har det kommit till RFSU:s kännedom att apotekspersonal fördömer kvinnor som kommer för att köpa akut-ppiller. På vissa apotek finns inte ens akut-p-piller framme och nu höjs priset med 70 procent för en dos. Ingen kan väl tycka att detta är bra sätt att få ner antalet aborter?

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 1 2005)

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.

Intervju

Minnen från exil

Sex personer från olika platser i Mellanöstern delar ömhudade minnen av förbjudna förälskelser, gayklubbar på tak, och doften av jasmin.