Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Londons polis efterlyser homofob

LONDON. Runtom i östra London har affischer föreställande en regnbågsflagga överstruken med en röd linje och texten ”gay-free zoon”, dykt upp senaste tiden. En man, misstänkt för att ha kopplingar till hatkampanjen, har fångats på bild av en övervakningskamera. Nu ber Londonpolisen allmänheten om hjälp och publicerar bilden i medierna.

– De här klistermärkena är stötande och vi vill identifiera mannen på bilden eftersom vi tror att han har information som kan hjälpa oss, säger Elaine Sexton, brittiska transportpolisen, till Pink News.

BBC skriver att invånarna i östra London är stolta över sin mångfald och sedan de första flygbladen började dyka upp i februari har motaktioner gjorts i form av flygblad med budskap om kärlek.

Hanna Jonsson Löfbom

Källa: Pinknews.co.org, BBC.co.uk


Läs mer

Polisen släpper övervakningsbilder på man misstänkt för hatkampanj (pinknews.co.uk)
Invånarnas reaktioner på gay-free zoon flyers (bbc.co.uk)
Historisk dag – britter köade för att ingå partnerskap (Ottar rapport december 2005)

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.

Intervju

Minnen från exil

Sex personer från olika platser i Mellanöstern delar ömhudade minnen av förbjudna förälskelser, gayklubbar på tak, och doften av jasmin.