Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Ny satsning kring samkönat våld

Och din kille, är han hemma eller?” Polisen har fått larm om ett lägenhetsbråk, och tar för givet att oljudet kommer från ett tvåkönat par. På vårdcentralen frågar sköterskan den gråtande kvinnan med blåmärken om hon har någon att prata med: ”Din väninna därute, kanske?” Det vill säga kvinnans sambo, som slår.

På fredag lanserar Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) novellfilmen ”Blott du mig älskar”, med bland annat Shebly Niavarani i rollistan. Syftet är att öka kunskapen och förbättra stödet till våldsutsatta hbt-personer, där tittaren får följa paret Katja och Lo som lever i en relation där våld, hot och rädsla är vardag. I fokus står okunskap, fördomar och de svåra konsekvenser ett heteronormativt bemötande kan få för den som söker hjälp. Till filmen hör ett utbildningsmaterial och bland de tänkta mottagarna finns yrkesverksamma inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, rättsväsende och frivilligorganisationer.

Ottar red.
Bild: NCK


Läs mer

Läs mer och se en trailer från filmen (nkc.uu.se)

Fler artiklar

Prisutdelning på PP-galan
Nyheter

Ottar korad till Årets magasin 2022!

Det blev vinst för Ottars specialutgåva på engelska när tidningen utsågs till »Årets tidskrift/magasin« på Publishingprisgalan den 9 november.

Intervju HBTQI

Hej Aktivist: Angelica Polmonari och Atilla Yoldas

Möt Angelica Polmonari som är aktiv inom Italiens största ideella hbtqi-rätssorganisation Arcigay och Atilla Yoldas som föreläser på tema jämställdhet och manlighetsnormer. 

Intervju

Raseriernas tid är över

Sju år har gått sedan Fanna Ndow Norrbys kritikerrosade bok »Svart kvinna« släpptes – men vad har hänt sedan dess?