Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

OTTAR #1 2014

PRESSRELEASE OTTAR #1 2014

TEMA: KLUBB
Nattens sista skälvande timmar – det är då det händer; spontanhånglen, de ohämmade skratten, den extatiska dansen, känslan av frihet och gränslös gemenskap. Klubben är vårt tredje rum, ett tillfälligt universum. Ottar undersöker festen som sexualpolitiskt plats. Häng med!

ORGANISERAD ORGASM Dans. Revolution. Nattlivet har länge varit en avgörande arena för såväl kvinnlig frigörelse som för hbtq-rörelsen. Jenny Damberg går på klubb.

FESTEN VISAR VÄGEN Den är ett undantag, en utopi där allt är möjligt, åtminstone för några timmar. Tomas Hemstad om varför festen är så viktig.

IKI GONZALEZ MAGNUSSON är numrets cover girl.

NATHAN HAMELBERG om hiphop och disco som sexualpolitiska syskon.

I FULLSTÄNDIG FRIHET Soraya Hashim rapporterar från den separatistiska klubbhimlen.

”OM JAG INTE…” ny serie av Karolina Bång!

Vi besöker Yangons första gayklubb, pratar med klubbfixare i New York och dansar queersalsa i Stockholm, och mycket mer!

DESSUTOM: Konstkollektivet MYCKET fixar releaseklubb för klubbnumret i början av april, håll utkik på Ottar.se för datum och info.

LÄS MER UR ÅRETS FÖRSTA OTTAR HÄR!

Carolina Hemlin, Kristina Lindquist och Anna Dahlqvist (vik)

Ottars chefredaktörer

Ottar går att beställa här!

Teckna en årsprenumeration och få en fin bokpremie!

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.

Intervju

Minnen från exil

Sex personer från olika platser i Mellanöstern delar ömhudade minnen av förbjudna förälskelser, gayklubbar på tak, och doften av jasmin.