Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Nyheter

Ottar summerar webbåret

Ottars »top nine« på Ottar.se 2018

Det här läste ni på Ottars hemsida under 2018! Vi presenterar Ottars »top nine« på Ottar.se.

Sex, kropp och sjukdomar. Ren faktahämtning och kontroversiella ämnen. Det ligger högst i topp när vi summerar året genom att titta på vad ni har läst mest på Ottar.se under året.

Den artikel som är äldst publicerades redan 2005, men handlar om ett ständigt återkommande ämne: barn och synen på deras sexualitet.

De två artiklar från 2018 som hamnar på denna lista är dels förstaplatsen: Frida Inghas text om sex med assistans, något som många verkar intresserade av att veta mer om. Den andra texten på listan från 2018 uppmärksammar att den nya boken »Tjejguiden« innehöll faktafel om »mödomshinnan«. Där var Ottar först på bollen och nyheten kablades ut med hänvisning till artikeln.

Listan på Ottars mest lästa artiklar 2018! ⇨


1. SEX MED ASSISTANS – SÅ FUNKAR DET

Krönikören och föreläsaren Frida Ingha har ett experimentellt sexliv trots personlig assistans dygnet runt.

Av Frida Ingha, krönika, publicerad 2018-01-04


2. DOLD SJUKDOM SOM DÖDAR

Vårdens inkompetens vid behandling av sjukdomen endometrios gav en bitter eftersmak. Ulrika Westerlund undrar vilket ansvar kliniker egentligen har för patienters hälsa.

Av Ulrika Westerlund, publicerad 2012-03-14


3. NY BOK FÖR UNGA TJEJER SPRIDER FELAKTIG FAKTA OM »MÖDOMSHINNAN«

Nya boken »Tjejguiden« är riktad till flickor i åldern 9-12 år. I den diskuteras ämnen som kropp, pubertet och tonårsbekymmer. Nu bemöter förlaget kritik om att boken innehåller faktafel om »mödomshinnan«.
– Oförsvarligt att presentera sån här felaktig information år 2018, säger sexualupplysaren Suzann Larsdotter.

Av Hanna Böhm, publicerad 2018-03-05


4. ETT LIV UTAN MENS

Marie tar p-piller som håller mensen borta under långa perioder. Att ha mens är onödigt, enligt vissa forskare. Andra varnar för okända risker med att medicinera bort mensen.

Av Sarah Clyne Sundberg, publicerad 2015-02-18

5. KEMSEX – KÅT PÅ DROGER

Vad händer när festande och droger blir en självklar del av sexlivet? Ottars Tomas Hemstad har träffat Adrian och Frank, som berättar om sina erfarenheter av så kallat kemsex.

Av Tomas Hemstad, publicerad 2017-09-21


6. REGNBÅGSFLAGGAN – VAD STÅR DEN FÖR?

En global symbol för lika rättigheter och synliggörande av hbtq-personer. Kidnappad av kommersiella krafter och nationalister för att vinna politiska poäng. Omdiskuterad, hatad och älskad. Men vad betyder den egentligen, och vem har skapat den? Ottar ger dig en snabblektion i regnbågsflaggans historia.

Av Carolina Hemlin, publicerad 2017-08-02


7. STUDIER STÄRKER ARGUMENT MOT OMSKÄRELSE AV POJKAR

En ny dansk studie kastar ljus över de medicinska och sexuella effekterna av manlig omskärelse. Gustav Nilsonne ser att resultaten stärker argumenten mot omskärelse.

Av Gustav Nilsonne, publicerad 2012-01-178. SKA BARNEN FÅ KÄNNA PÅ MAMMAS SNIPPA?

Barn och sexualitet. Orden känns kanske provocerande ihop för dig som förälder. Hur ser egentligen barns sexualitet ut, och hur ska man förhålla sig? Häng på Ottars föräldraskola.

Av Rebecka Edgren Aldén, publicerad 2005-06-059. MULTIPEL ORGASM FÖR MÄN — GÅR DET?

Ja, går det? Ottar reder ut.

Av Rasmus Malm, publicerad 2010-06-08

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.