Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

På jakt efter en lesbisk utopi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JD Samson, konstnär och medlem i det amerikanska feministiska bandet Le Tigre gav 2003 ut JD’s Lesbian calendar. I den ville hon normalisera bilden av den butchiga fl atan genom att skildra sig själv i olika vardagliga yrken. Nu kommer 2006 års kalender JD’s lesbian Utopia, ett projekt där hon och fem vänner åkt husbil runt södra USA i jakten på den ”lesbiska utopin”.

Vi frågade JD: Vad är en lesbisk utopi?

– Innan vi började söka tänkte jag att det var en plats där olika lesbiska grupper kunde leva och älska i tacksamhet över den gemenskapen. Men när resan började upptäckte vi att utopin egentligen bodde inuti var och en av oss, och i vårt fall, i husbilen som vi reste i. Jag tror att alla har sin egen lesbiska utopi inom sig och bara väntar på chansen att få släppa ut den. Beställ kalendern på www.bang.se.

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 4 2005)

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.

Intervju

Minnen från exil

Sex personer från olika platser i Mellanöstern delar ömhudade minnen av förbjudna förälskelser, gayklubbar på tak, och doften av jasmin.