Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

På jakt efter en lesbisk utopi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JD Samson, konstnär och medlem i det amerikanska feministiska bandet Le Tigre gav 2003 ut JD’s Lesbian calendar. I den ville hon normalisera bilden av den butchiga fl atan genom att skildra sig själv i olika vardagliga yrken. Nu kommer 2006 års kalender JD’s lesbian Utopia, ett projekt där hon och fem vänner åkt husbil runt södra USA i jakten på den ”lesbiska utopin”.

Vi frågade JD: Vad är en lesbisk utopi?

– Innan vi började söka tänkte jag att det var en plats där olika lesbiska grupper kunde leva och älska i tacksamhet över den gemenskapen. Men när resan började upptäckte vi att utopin egentligen bodde inuti var och en av oss, och i vårt fall, i husbilen som vi reste i. Jag tror att alla har sin egen lesbiska utopi inom sig och bara väntar på chansen att få släppa ut den. Beställ kalendern på www.bang.se.

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 4 2005)

Fler artiklar

Prisutdelning på PP-galan
Nyheter

Ottar korad till Årets magasin 2022!

Det blev vinst för Ottars specialutgåva på engelska när tidningen utsågs till »Årets tidskrift/magasin« på Publishingprisgalan den 9 november.

Intervju HBTQI

Hej Aktivist: Angelica Polmonari och Atilla Yoldas

Möt Angelica Polmonari som är aktiv inom Italiens största ideella hbtqi-rätssorganisation Arcigay och Atilla Yoldas som föreläser på tema jämställdhet och manlighetsnormer. 

Intervju

Raseriernas tid är över

Sju år har gått sedan Fanna Ndow Norrbys kritikerrosade bok »Svart kvinna« släpptes – men vad har hänt sedan dess?