Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

På oklart uppdrag i Afrika

Sexualitet, kvinnoförtryck och död. Det är teman i Karin Alfredssons nya thriller 80° från varmvattnet (Ordfront). Vad handlar boken om?

– Om en svensk kvinnlig läkare som arbetar på en avhandling om mödradödlighet i Zambia och upptäcker att allt för många av dödsfallen beror på osäkra aborter. Hon överger sitt forskningsprojekt för att bli smugglare av abortutrustning och medicin och möter olika typer av motstånd, både en multinationell läkemedelsindustri och anti-abortrörelse.

– Jag har mött de flesta personer jag skriver om i verkligheten. Som reporter har jag tillbringat mycket tid i Afrika och jobbat med frågor om sexuell och reproduktiv hälsa, säger Karin Alfredsson.

Boken lanseras på ett seminarium den 12 juni på RFSU, i ett samarbete med Ordfront. Förutom Karin Alfredsson medverkar även biståndsminister Carin Jämtin, EU-parlamentarikern Lena Ek (c) och Ann Svensén från RFSU.

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 2 2006)

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.

Intervju

Minnen från exil

Sex personer från olika platser i Mellanöstern delar ömhudade minnen av förbjudna förälskelser, gayklubbar på tak, och doften av jasmin.