Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

På oklart uppdrag i Afrika

Sexualitet, kvinnoförtryck och död. Det är teman i Karin Alfredssons nya thriller 80° från varmvattnet (Ordfront). Vad handlar boken om?

– Om en svensk kvinnlig läkare som arbetar på en avhandling om mödradödlighet i Zambia och upptäcker att allt för många av dödsfallen beror på osäkra aborter. Hon överger sitt forskningsprojekt för att bli smugglare av abortutrustning och medicin och möter olika typer av motstånd, både en multinationell läkemedelsindustri och anti-abortrörelse.

– Jag har mött de flesta personer jag skriver om i verkligheten. Som reporter har jag tillbringat mycket tid i Afrika och jobbat med frågor om sexuell och reproduktiv hälsa, säger Karin Alfredsson.

Boken lanseras på ett seminarium den 12 juni på RFSU, i ett samarbete med Ordfront. Förutom Karin Alfredsson medverkar även biståndsminister Carin Jämtin, EU-parlamentarikern Lena Ek (c) och Ann Svensén från RFSU.

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 2 2006)

Fler artiklar

Reportage

Bilden av Ottar

Genom fotografen Anna Riwkins kameralins skapades bilden av Elise »Ottar« Ottesen-Jensen som folkbildare och agitator

Prisutdelning på PP-galan
Nyheter

Ottar korad till Årets magasin 2022!

Det blev vinst för Ottars specialutgåva på engelska när tidningen utsågs till »Årets tidskrift/magasin« på Publishingprisgalan den 9 november.

Intervju HBTQI

Hej Aktivist: Angelica Polmonari och Atilla Yoldas

Möt Angelica Polmonari som är aktiv inom Italiens största ideella hbtqi-rätssorganisation Arcigay och Atilla Yoldas som föreläser på tema jämställdhet och manlighetsnormer.