Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Recension Sex & hälsa

Pedagogisk inspirationsbok om erotisk litteratur

Bok: Kärlek, kropp, sex av Daniel Möller.
Btj Förlag 2014.

I Kärlek, kropp, sex har författaren Daniel Möller skapat något så ovanligt som en pedagogisk inspirationsbok om erotisk litteratur riktad till lärare. Syftet är att hjälpa lärare att utveckla sina elevers kreativitet och skrivlust och att bidra till diskussion, reflektion och utforskning.

Men trots att Kärlek, kropp, sex främst är riktad till lärare är bokens noggranna genomgång av den stora massa av erotika som finns tilltalande för i princip alla som är intresserade av sex.

I en sammanställning som valsar från Tusen och en natt till mer nutida ungdomsböcker som till exempel Sofia Nordins Det händer nu (2010) går Daniel Möller metodiskt igenom de cirka sjuttio verk han valt ut. Böckerna som främst lämpar sig för lärare kompletteras med tips på hur de kan användas i klassrummet. Ett särskilt plus går till urvalet som innehåller allt från serieromaner till sakprosa. Och trots att framställningen ibland är något stolpig går det inte att slita ifrån sig inköpslistan.


Hugo Ewald

Ottar går att beställa här!

Teckna en årsprenumeration och få en fin bokpremie!

Trevlig läsning!


Läs mer

»En klok, lite äldre kompis«

Fler artiklar

Extra Sex & hälsa

Sexualpolitisk valguide 2022

Hur kommer sexualpolitiken se ut efter valet? Ottar har frågat alla riksdagspartierna i 7 aktuella frågor.

Artiklar Kroppen

Stopp vid hiv

Sverige är ett av få europeiska länder där vården nekar personer med hiv fertilitetsbehandling.

Reportage Abort

Vad väntar om SD får mer makt?

Inför valet tar Sverigedemokraterna ytterligare ett steg in i värmen som tänkbart stödparti. Hur påverkar det sexualpolitiken?