Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Recension Sex & hälsa

Pedagogisk inspirationsbok om erotisk litteratur

Bok: Kärlek, kropp, sex av Daniel Möller.
Btj Förlag 2014.

I Kärlek, kropp, sex har författaren Daniel Möller skapat något så ovanligt som en pedagogisk inspirationsbok om erotisk litteratur riktad till lärare. Syftet är att hjälpa lärare att utveckla sina elevers kreativitet och skrivlust och att bidra till diskussion, reflektion och utforskning.

Men trots att Kärlek, kropp, sex främst är riktad till lärare är bokens noggranna genomgång av den stora massa av erotika som finns tilltalande för i princip alla som är intresserade av sex.

I en sammanställning som valsar från Tusen och en natt till mer nutida ungdomsböcker som till exempel Sofia Nordins Det händer nu (2010) går Daniel Möller metodiskt igenom de cirka sjuttio verk han valt ut. Böckerna som främst lämpar sig för lärare kompletteras med tips på hur de kan användas i klassrummet. Ett särskilt plus går till urvalet som innehåller allt från serieromaner till sakprosa. Och trots att framställningen ibland är något stolpig går det inte att slita ifrån sig inköpslistan.


Hugo Ewald

Ottar går att beställa här!

Teckna en årsprenumeration och få en fin bokpremie!

Trevlig läsning!


Läs mer

»En klok, lite äldre kompis«

Fler artiklar

Intervju HBTQI

Hej Aktivist: Angelica Polmonari och Atilla Yoldas

Möt Angelica Polmonari som är aktiv inom Italiens största ideella hbtqi-rätssorganisation Arcigay och Atilla Yoldas som föreläser på tema jämställdhet och manlighetsnormer. 

Illustration av två män med olika känslor efter en orgasm
Artiklar Sexualitet

Vad är Post nut clarity?

En känsla av äckel eller en hjärna ren av klarsynthet? Tillståndet efter ejakulation beskrivs på olika sätt.