Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Intervju

Så kan krogvärlden förhindra våldtäkter

Sociala miljöer som krogar och klubbar är jaktmark för den som ser sin chans att utsätta unga som festar för sexuella övergrepp. Hur förebygger krogarna brott?

Ottar frågade Lova Magnusson, DJ och klubbarrangör på bland annat F12 och tidigare nattklubbchef på numera nedlagda Sommargården i Stockholm, om vad de gör för att öka säkerheten i krogvärlden.

– Det här är inget lätt problem att lösa. Men en sak som en kan arbeta aktivt med är till exempel att plocka bort all dricka som står utan uppsikt, säger hon.

En annan jätteviktig sak är att ha uppsyn när gäster är på väg hem, menar Lova Magnusson.

– Det händer att en ensam tjej vinglar ut, ibland ihop med en kille, men oavsett vilket – märker man att personen är för berusad så se till att hjälpa personen in i en taxi. Helst ska klubben stå för resan, det hade vi som princip på Sommargården.

– Det är viktigt att tjejer känner den tryggheten när de går ut. Och skulle något hända så finns vi där. Det måste alla klubbar jobba mer aktivt med, säger Lova Magnusson.

Anna Knöfel Magnusson

LÄS OCKSÅ: Ny studie: Alkohol vanligaste drogen vid våldtäkt på krogen

Fler artiklar

Reportage

Bilden av Ottar

Genom fotografen Anna Riwkins kameralins skapades bilden av Elise »Ottar« Ottesen-Jensen som folkbildare och agitator

Prisutdelning på PP-galan
Nyheter

Ottar korad till Årets magasin 2022!

Det blev vinst för Ottars specialutgåva på engelska när tidningen utsågs till »Årets tidskrift/magasin« på Publishingprisgalan den 9 november.

Intervju HBTQI

Hej Aktivist: Angelica Polmonari och Atilla Yoldas

Möt Angelica Polmonari som är aktiv inom Italiens största ideella hbtqi-rätssorganisation Arcigay och Atilla Yoldas som föreläser på tema jämställdhet och manlighetsnormer. 

Intervju

Raseriernas tid är över

Sju år har gått sedan Fanna Ndow Norrbys kritikerrosade bok »Svart kvinna« släpptes – men vad har hänt sedan dess?