Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Säkert att göra abort hemma

Kvinnor som är mindre än nio veckor in i sin graviditet kan göra säkra medicinska aborter i hemmet. Det menar Shirley Butler, som är ansvarig för ett statligt pilotprojekt om medicinsk abort i England. Att göra abort i hemmet kan förändra situationen för de cirka 20 000 brittiska kvinnor som varje år vill göra medicinsk abort. Men att göra abortproceduren enklare kan även provocera abortmotståndare som anser att det kan leda till att fl er kvinnor väljer att avsluta sin graviditet. Resultaten är preliminära men genomgår nu en officiell utvärdering.

– En medicinsk abort är både säker och effektiv, säger Anne Weyman, generaldirektör för Englands motsvarighet till RFSU, och fortsätter:

– Att göra abort hemma kan ge både större säkerhet och diskretion.

Källa: The Guardian

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 1 2006)

Fler artiklar

Prisutdelning på PP-galan
Nyheter

Ottar korad till Årets magasin 2022!

Det blev vinst för Ottars specialutgåva på engelska när tidningen utsågs till »Årets tidskrift/magasin« på Publishingprisgalan den 9 november.

Intervju HBTQI

Hej Aktivist: Angelica Polmonari och Atilla Yoldas

Möt Angelica Polmonari som är aktiv inom Italiens största ideella hbtqi-rätssorganisation Arcigay och Atilla Yoldas som föreläser på tema jämställdhet och manlighetsnormer. 

Intervju

Raseriernas tid är över

Sju år har gått sedan Fanna Ndow Norrbys kritikerrosade bok »Svart kvinna« släpptes – men vad har hänt sedan dess?