Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Säkert att göra abort hemma

Kvinnor som är mindre än nio veckor in i sin graviditet kan göra säkra medicinska aborter i hemmet. Det menar Shirley Butler, som är ansvarig för ett statligt pilotprojekt om medicinsk abort i England. Att göra abort i hemmet kan förändra situationen för de cirka 20 000 brittiska kvinnor som varje år vill göra medicinsk abort. Men att göra abortproceduren enklare kan även provocera abortmotståndare som anser att det kan leda till att fl er kvinnor väljer att avsluta sin graviditet. Resultaten är preliminära men genomgår nu en officiell utvärdering.

– En medicinsk abort är både säker och effektiv, säger Anne Weyman, generaldirektör för Englands motsvarighet till RFSU, och fortsätter:

– Att göra abort hemma kan ge både större säkerhet och diskretion.

Källa: The Guardian

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 1 2006)

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.

Intervju

Minnen från exil

Sex personer från olika platser i Mellanöstern delar ömhudade minnen av förbjudna förälskelser, gayklubbar på tak, och doften av jasmin.