Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Sex – inget för ny Unicef-chef

Den nya chefen för FN:s barnfond Unicef, Ann Veneman, har meddelat att sociala frågor som reproduktiv hälsa är irrelevanta för Unicefs uppdrag.

Veneman, som tillträder i maj, är Bush-administrationens förstahandsval. Frågor om familjeplanering och sexualundervisning för tonåringar är kontroversiella i USA där Bush-administrationen försöker uppmuntra tonåringar till avhållsamhet.

– Jag kommer inte med något brett program när det gäller de här frågorna eller andra sociala frågor. Jag tror inte dessa frågor är relevanta för Unicefs uppdrag, säger Veneman.

Unicef har medverkat till att tonåringar fått tillgång till information om familjeplanering, bland annat för att förebygga aids, men Bush-administrationen anser att avhållsamhet är bästa aids-preventionen.

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 1 2005)

Fler artiklar

Prisutdelning på PP-galan
Nyheter

Ottar korad till Årets magasin 2022!

Det blev vinst för Ottars specialutgåva på engelska när tidningen utsågs till »Årets tidskrift/magasin« på Publishingprisgalan den 9 november.

Intervju HBTQI

Hej Aktivist: Angelica Polmonari och Atilla Yoldas

Möt Angelica Polmonari som är aktiv inom Italiens största ideella hbtqi-rätssorganisation Arcigay och Atilla Yoldas som föreläser på tema jämställdhet och manlighetsnormer. 

Intervju

Raseriernas tid är över

Sju år har gått sedan Fanna Ndow Norrbys kritikerrosade bok »Svart kvinna« släpptes – men vad har hänt sedan dess?