Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Sex – inget för ny Unicef-chef

Den nya chefen för FN:s barnfond Unicef, Ann Veneman, har meddelat att sociala frågor som reproduktiv hälsa är irrelevanta för Unicefs uppdrag.

Veneman, som tillträder i maj, är Bush-administrationens förstahandsval. Frågor om familjeplanering och sexualundervisning för tonåringar är kontroversiella i USA där Bush-administrationen försöker uppmuntra tonåringar till avhållsamhet.

– Jag kommer inte med något brett program när det gäller de här frågorna eller andra sociala frågor. Jag tror inte dessa frågor är relevanta för Unicefs uppdrag, säger Veneman.

Unicef har medverkat till att tonåringar fått tillgång till information om familjeplanering, bland annat för att förebygga aids, men Bush-administrationen anser att avhållsamhet är bästa aids-preventionen.

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 1 2005)

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.