Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Sexpolisen

Sexpolisen: Fittkamp och dryparns revansch

I varje nummer av Ottar delar Ottars chefredaktörer ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #2 2011.

Orgasm: Fittkamp

Den 11 maj öppnade bloggen »fittfor- fight« av en grupp anonyma vulvafans som lovar att frossa i alla aspekter av fittans förlovade land, att gå på jakt efter vulvasymboler (eftersom fallosen är uttjatad), och att introducera Fittis och Svettis.

Piskrapp: Bollen är dum

»Vi våldtog AIK i första halvlek«. Redan i herrallsvenskans andra omgång gjorde Mjällbys stjärna Tobias Grahn sitt bästa för att ge fotbollens dummaskulinitet ett ansikte.

Orgasm: Feministiskt tänkande

I nya databasen »Frames on gender« samlas feministiska texter från 1970- och 80-talen, andra vågens feminism. I digitaliserat material från litteratur, forskning och pamfletter går det att söka bland tusentals texter från 29 europeiska länder. www.fragen.nu.

Huvudvärk: Dryparns revansch

Det första fallet av helt resistent gonorré har upptäckts i Japan. Inflam merade urinrör, infertilitet och annat trevligt känns plötsligt nära och väldigt skrämmande. Men kanske är det vad vi behöver för att skärpa oss? För gonor- réfallen ökar snabbt i Sverige, även om vi inte når upp till 70-talets 107 smittade per natt. Lägg till en kondom- användning på omkring 30 procent i vissa åldersgrupper och du är bjuden på en riktig bakteriefest.

Texten publicerades i Ottar #2 2011. Beställ numret här!

Fler artiklar

Reportage

Bilden av Ottar

Genom fotografen Anna Riwkins kameralins skapades bilden av Elise »Ottar« Ottesen-Jensen som folkbildare och agitator

Prisutdelning på PP-galan
Nyheter

Ottar korad till Årets magasin 2022!

Det blev vinst för Ottars specialutgåva på engelska när tidningen utsågs till »Årets tidskrift/magasin« på Publishingprisgalan den 9 november.

Intervju HBTQI

Hej Aktivist: Angelica Polmonari och Atilla Yoldas

Möt Angelica Polmonari som är aktiv inom Italiens största ideella hbtqi-rätssorganisation Arcigay och Atilla Yoldas som föreläser på tema jämställdhet och manlighetsnormer. 

Intervju

Raseriernas tid är över

Sju år har gått sedan Fanna Ndow Norrbys kritikerrosade bok »Svart kvinna« släpptes – men vad har hänt sedan dess?