Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Sexpolisen

Sexpolisen: Fittkamp och dryparns revansch

I varje nummer av Ottar delar Ottars chefredaktörer ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #2 2011.

Orgasm: Fittkamp

Den 11 maj öppnade bloggen »fittfor- fight« av en grupp anonyma vulvafans som lovar att frossa i alla aspekter av fittans förlovade land, att gå på jakt efter vulvasymboler (eftersom fallosen är uttjatad), och att introducera Fittis och Svettis.

Piskrapp: Bollen är dum

»Vi våldtog AIK i första halvlek«. Redan i herrallsvenskans andra omgång gjorde Mjällbys stjärna Tobias Grahn sitt bästa för att ge fotbollens dummaskulinitet ett ansikte.

Orgasm: Feministiskt tänkande

I nya databasen »Frames on gender« samlas feministiska texter från 1970- och 80-talen, andra vågens feminism. I digitaliserat material från litteratur, forskning och pamfletter går det att söka bland tusentals texter från 29 europeiska länder. www.fragen.nu.

Huvudvärk: Dryparns revansch

Det första fallet av helt resistent gonorré har upptäckts i Japan. Inflam merade urinrör, infertilitet och annat trevligt känns plötsligt nära och väldigt skrämmande. Men kanske är det vad vi behöver för att skärpa oss? För gonor- réfallen ökar snabbt i Sverige, även om vi inte når upp till 70-talets 107 smittade per natt. Lägg till en kondom- användning på omkring 30 procent i vissa åldersgrupper och du är bjuden på en riktig bakteriefest.

Texten publicerades i Ottar #2 2011. Beställ numret här!

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.

Intervju

Minnen från exil

Sex personer från olika platser i Mellanöstern delar ömhudade minnen av förbjudna förälskelser, gayklubbar på tak, och doften av jasmin.