Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Sexpolisen Abort

SEXPOLISEN: Gamergate, Sverigedemokraterna och uppsving för familjeplanering.

I varje nummer av Ottar delar Ottars redaktörer ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #4 2014.

PISKRAPP: Sexismen flödar i #gamergate

Få lär ha missat den så kallade #gamergate-kontroversen, som i teorin handlar om »journalistisk inte- gritet« men i praktiken är ett sätt att hindra icke-vita och icke-män tillträde till det mansdominerande dataspels- rummet. Spelutvecklaren Zoë Quinn anklagades för att ha legat sig till posi- tiva spelrecensioner vilket ledde till en debatt som skulle få många att avsäga sig alla kopplingar till spelvärlden.

SR:s Kulturnytt bjöd in spelprofilen »EnArgBlatte«, känd för sina extremt sexistiska uttalanden. Att ge sådana åsikter plats är helt enkelt bedrövligt.

HUVUDVÄRK: Ja till SD

Gunilla Gomér känner sig mer hemma hos SD än hos KD. För den tidigare ordföranden i Ja till livet blir det onekligen enklare att driva abortfrå- gan i ett parti som vill sänka gränsen för fri abort. Men vad händer när SD snor de mest värdekonservativa från KD? Är KD:s öppning i frågan om sam- vetsklausuler i vården en eftergift? Och kommer det flera?

ORGASM: Familjeplanering FTW

Av alla fertila personer i världen har 8,4 miljoner fler tillgång till moderna preventivmedel i dag än 2012, enligt ny rapport från FN-organet Family Planning 2020. Det har lett till att 125 000 personers liv beräknats ha räddats och att 77 miljoner oön- skade graviditeter förebyggts. Heja utveckling!

Ottarredaktionen

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 4 2014)

Fler artiklar

Reportage Abort

Vad väntar om SD får mer makt?

Inför valet tar Sverigedemokraterna ytterligare ett steg in i värmen som tänkbart stödparti. Hur påverkar det sexualpolitiken?

Intervju Abort

Fertilitetsfilosofi

Filosofen Jonna Bornemark tar sig an graviditeten som filosofisk utmaning. När börjar egentligen ett liv?

Prisutdelning på PP-galan
Nyheter

Ottar korad till Årets magasin 2022!

Det blev vinst för Ottars specialutgåva på engelska när tidningen utsågs till »Årets tidskrift/magasin« på Publishingprisgalan den 9 november.