Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Sexpolisen Abort

SEXPOLISEN: Gamergate, Sverigedemokraterna och uppsving för familjeplanering.

I varje nummer av Ottar delar Ottars redaktörer ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #4 2014.

PISKRAPP: Sexismen flödar i #gamergate

Få lär ha missat den så kallade #gamergate-kontroversen, som i teorin handlar om »journalistisk inte- gritet« men i praktiken är ett sätt att hindra icke-vita och icke-män tillträde till det mansdominerande dataspels- rummet. Spelutvecklaren Zoë Quinn anklagades för att ha legat sig till posi- tiva spelrecensioner vilket ledde till en debatt som skulle få många att avsäga sig alla kopplingar till spelvärlden.

SR:s Kulturnytt bjöd in spelprofilen »EnArgBlatte«, känd för sina extremt sexistiska uttalanden. Att ge sådana åsikter plats är helt enkelt bedrövligt.

HUVUDVÄRK: Ja till SD

Gunilla Gomér känner sig mer hemma hos SD än hos KD. För den tidigare ordföranden i Ja till livet blir det onekligen enklare att driva abortfrå- gan i ett parti som vill sänka gränsen för fri abort. Men vad händer när SD snor de mest värdekonservativa från KD? Är KD:s öppning i frågan om sam- vetsklausuler i vården en eftergift? Och kommer det flera?

ORGASM: Familjeplanering FTW

Av alla fertila personer i världen har 8,4 miljoner fler tillgång till moderna preventivmedel i dag än 2012, enligt ny rapport från FN-organet Family Planning 2020. Det har lett till att 125 000 personers liv beräknats ha räddats och att 77 miljoner oön- skade graviditeter förebyggts. Heja utveckling!

Ottarredaktionen

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 4 2014)

Fler artiklar

Reportage Abort

Rökbomben – attacken mot Ottar

I ecember 2014 attackeras Ottars releaseevent med en rökbomb. Carolina Hemlin och Anna Dahlqvist återvänder till söndagen för åtta år

Reportage Abort

Ett hot mot nationen

Aborträtten är ett hot mot nationen, enligt högerextrem logik. Finns det en risk för högerextrema våldsdåd?