Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Sexpolisen Abort

SEXPOLISEN: Gamergate, Sverigedemokraterna och uppsving för familjeplanering.

I varje nummer av Ottar delar Ottars redaktörer ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #4 2014.

PISKRAPP: Sexismen flödar i #gamergate

Få lär ha missat den så kallade #gamergate-kontroversen, som i teorin handlar om »journalistisk inte- gritet« men i praktiken är ett sätt att hindra icke-vita och icke-män tillträde till det mansdominerande dataspels- rummet. Spelutvecklaren Zoë Quinn anklagades för att ha legat sig till posi- tiva spelrecensioner vilket ledde till en debatt som skulle få många att avsäga sig alla kopplingar till spelvärlden.

SR:s Kulturnytt bjöd in spelprofilen »EnArgBlatte«, känd för sina extremt sexistiska uttalanden. Att ge sådana åsikter plats är helt enkelt bedrövligt.

HUVUDVÄRK: Ja till SD

Gunilla Gomér känner sig mer hemma hos SD än hos KD. För den tidigare ordföranden i Ja till livet blir det onekligen enklare att driva abortfrå- gan i ett parti som vill sänka gränsen för fri abort. Men vad händer när SD snor de mest värdekonservativa från KD? Är KD:s öppning i frågan om sam- vetsklausuler i vården en eftergift? Och kommer det flera?

ORGASM: Familjeplanering FTW

Av alla fertila personer i världen har 8,4 miljoner fler tillgång till moderna preventivmedel i dag än 2012, enligt ny rapport från FN-organet Family Planning 2020. Det har lett till att 125 000 personers liv beräknats ha räddats och att 77 miljoner oön- skade graviditeter förebyggts. Heja utveckling!

Ottarredaktionen

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 4 2014)

Fler artiklar

Artiklar Abort

Myten om Frida Kahlos missfall

Konstnären Frida Kahlo gjorde tre aborter. Synen på aborterna som missfall förminskar Kahlos feministiska gärning, menar forskare.

Essä Abort

Frihet i en liten påse?

På 1970-talet fantiserade feminister om konstgjorda livmödrar. I dag är vi närmare det än någonsin.