Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Sexpolisen

Sexpolisen: Äggmedborgare och bokstavstrogna

sexpolis-piskrapp.jpgPISKRAPP: DYRA RÄTTIGHETER

I maj släpptes en statlig utredning som kräver rätt till vård för papperslösa och asylsökande; inte minst till mödravård, abort och preventivmedelsrådgivning. Men förslaget skickas inte ens ut på remiss, eftersom migrationsminister Tobias Billström tycker att det blir »för dyrt«. Och Sverige fortsätter att vara sämst i Europa. Pinsamt är det.

sexpolis-huvudvark.jpgHUVUDVÄRK: NEJ TILL ÄGGMEDBORGARE

Väljarna i delstaten Mississippi hann precis avvisa psykoförslaget om att ge befruktade ägg status som »personer«, när gruppen bakom initiativet gick ut och lovade att ytterligare fem stater ska få möjlighet att totalförbjuda abort, akut-p-piller och spiral. Fortsättning följer, tyvärr.

sexpolis-orgasm.jpgORGASM: POLSK UPPSTICKARE

Det sexualliberala partiet Palikotrörelsen Fick tio procent i valet i oktober. De vill minska kyrkans makt, legalisera abort, införa gratis preventivmedel och registrerat partnerskap för homosexuella. Heja heja!

sexpolis-huvudvark.jpg

HUVUDVÄRK: BOKSTAVSTROGNA IDIOTER

En vecka efter premiären på TUR-teaterns uppsättning av Valerie Solanas SCUM-manifest fick teatern motta dödshot och spela under polisbeskydd. Även de mest bakåtsträvande antifeministerna borde väl ändå kunna skilja på fiktion och verklighet. Skäms.

Den här texten publicerades i Ottar #4 2011. Läs hela numret – beställ här!

Fler artiklar

Prisutdelning på PP-galan
Nyheter

Ottar korad till Årets magasin 2022!

Det blev vinst för Ottars specialutgåva på engelska när tidningen utsågs till »Årets tidskrift/magasin« på Publishingprisgalan den 9 november.

Intervju HBTQI

Hej Aktivist: Angelica Polmonari och Atilla Yoldas

Möt Angelica Polmonari som är aktiv inom Italiens största ideella hbtqi-rätssorganisation Arcigay och Atilla Yoldas som föreläser på tema jämställdhet och manlighetsnormer. 

Intervju

Raseriernas tid är över

Sju år har gått sedan Fanna Ndow Norrbys kritikerrosade bok »Svart kvinna« släpptes – men vad har hänt sedan dess?