Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Sexpolisen

Sexpolisen: Äggmedborgare och bokstavstrogna

sexpolis-piskrapp.jpgPISKRAPP: DYRA RÄTTIGHETER

I maj släpptes en statlig utredning som kräver rätt till vård för papperslösa och asylsökande; inte minst till mödravård, abort och preventivmedelsrådgivning. Men förslaget skickas inte ens ut på remiss, eftersom migrationsminister Tobias Billström tycker att det blir »för dyrt«. Och Sverige fortsätter att vara sämst i Europa. Pinsamt är det.

sexpolis-huvudvark.jpgHUVUDVÄRK: NEJ TILL ÄGGMEDBORGARE

Väljarna i delstaten Mississippi hann precis avvisa psykoförslaget om att ge befruktade ägg status som »personer«, när gruppen bakom initiativet gick ut och lovade att ytterligare fem stater ska få möjlighet att totalförbjuda abort, akut-p-piller och spiral. Fortsättning följer, tyvärr.

sexpolis-orgasm.jpgORGASM: POLSK UPPSTICKARE

Det sexualliberala partiet Palikotrörelsen Fick tio procent i valet i oktober. De vill minska kyrkans makt, legalisera abort, införa gratis preventivmedel och registrerat partnerskap för homosexuella. Heja heja!

sexpolis-huvudvark.jpg

HUVUDVÄRK: BOKSTAVSTROGNA IDIOTER

En vecka efter premiären på TUR-teaterns uppsättning av Valerie Solanas SCUM-manifest fick teatern motta dödshot och spela under polisbeskydd. Även de mest bakåtsträvande antifeministerna borde väl ändå kunna skilja på fiktion och verklighet. Skäms.

Den här texten publicerades i Ottar #4 2011. Läs hela numret – beställ här!

Fler artiklar

Intervju

»Lyssna på oss«

Leontine Olsbjörk kom till via donerade könsceller för 25 år sedan. Nu vill hon skapa samtal kring rätten till information.

Porträtt i svart och gult på carolina Hemlin och Ida Måwe.
Ledare

Oroande trender bland unga

Ottars chefredaktörer om resultatet i den senaste Ungdomsbarometern. Hur kommer attityder bland unga män att påverka sexualpolitiken i framtiden?