Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Sexpolisen

SEXPOLISEN: #metoo, gravida tonåringar och kränkningscash

I varje nummer av Ottar delar chefredaktörerna ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #4 2017.

ORGASM: #METOO

Ett vrål, en flod, en revolution. Äntligen har vi brutit tystnaden, rädslan och skammen. Berättelserna om sexism, tafsningar och övergrepp i hundratals branscher och sammanhang har fullkomligen forsat fram sedan mitten av oktober. Och de lär inte ta slut. Och världen kommer inte att bli/vara densamma. Vi slår tillbaka.

HUVUDVÄRK: MAMMAKLÄDER FÖR MINDERÅRIGA

Mexiko toppar listan över tonårsgraviditeter i OECD-området. Och fenomenet blir allt vanligare. Oskyddat sex är naturligtvis en faktor, men också ett utbrett sexuellt våld. Graviditeter bland minderåriga har blivit så vanliga att butiker har börjat sälja särskilda skoluniformer, med plats för putande mage. En grym symbol för en ofattbar ordning.

PISKRAPP: KRONOR MOT KRÄNKNINGAR

225 000 kronor ska utgå till de som tvångssteriliserats vid könskorrigering i Sverige mellan år 1972 till 2013, de fastslog regeringen den 9 november 2017. Att staten nu får hosta upp är inte mer än rätt, men tron att allt är förlåtet och glömt för en kappsäck full av pengar känns naivt. Bättre upp regeringen — vi kräver offentlig ursäkt och krafttag för transpersoners rättigheter!

Fler artiklar

Porträtt i svart och gult på carolina Hemlin och Ida Måwe.
Ledare HBTQI

Dragqueens i skottlinjen

Ytter högern och kristna konservativa har siktet riktat mot glitter och högläsning.

Rättelse om tidningen Wow!

I Ottars första tryckta nummer för 2023 så blev det fel i angivelsen av vilken ålder som RFSU:s tidning för