Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Artiklar

Stekspadens dubbelliv

Illustration: Ruhani Islam

Dags att sätta på dig »sexglasögonen«, gå en runda hemma och upptäck vilka prylar som är sköna att använda till nästa heta möte. Sexualupplysaren Suzann Larsdotter listar de bästa tipsen på sexleksaker – i ditt hem. Miljövänligt och hållbart!

Köket

Sex behöver definitivt inte bara äga rum i sängen. Köksbordet och diskbänken kan vara i perfekt höjd för sexuella övningar eller möjliggöra nya ställningar.

Grönsaker. De kan ha olika spännande former vilket kan ge skön stimulans. Vissa morötter har exempelvis en perfekt g-punktsböj. Du kan också skulptera din egen dildo eller buttplug av grönsaker. Trä dock på en kondom om du använder besprutade livsmedel. Med en isbit i munnen kan du slicka och suga på din sexpartners kropp. Blir det för kallt så går det att leka med den över en naken kropp.

I kökslådorna finns mycket skoj. Stekspaden är inte bara till för att vända bönbiffarna i stekpannan utan ge lite skön smisk. En sporre som dras mot huden kan göra skönont. Prova att doppa en brödpensel i omväxlande varmt vatten och ett glas med isvatten. Du kan också doppa penseln i lite ljummen olja eller glidmedel och måla. Två köksklassiker (om du har en kuk): melonen och termosen med makaroner. Fyll en termos med nykokta makaroner, sätt på en kondom och runka sedan i termosen. Ta en mogen cantaloupmelon eller honungsmelon. Skär ett runt hål som är lite mindre än penis. Skeda ut lite av melonen och värm den sedan i en mikrovågsugn (var försiktig) och ha eventuellt i lite glidmedel. Voila!

Illustration: Ruhani Islam

Sovrummet

Sätt på din partner en sovmask eller ögonbindel (kanske en av sjalarna från hallen!) och kombinera detta med öronproppar. Låt din partner binda dig med ett badrockskärp. Nu har flera sinnen kopplats bort och kommer att förstärka din och din partners känslighet för beröring.

»Många talar om att det går lika bra med en tvättmaskin men de har nog aldrig suttit på en gammal hederlig centrifug.«

Tvättstugan

Klädnypor kan användas som bröstklämmor eller fästas på andra känsliga områden.

Centrifug. En av de allra bästa vibratorerna som kan ge outstanding orgasm är en fristående centrifug som fortfarande kan finnas i tvättstugan i flerfamiljshus. Många talar om att det går lika bra med en tvättmaskin men de har nog aldrig suttit på en gammal hederlig centrifug

Badrummet

Har du barn hemma? Smit in på toa och ta en snabbis. Sätt på kranen för att dölja eventuella ljud.

Duschstrålen är en av de vanligaste sexleksakerna. Använd strålen för att onanera, variera kraften i vattnet och värmen. Om du har en fitta: tänk på att inte spruta in vatten upp i slidan utan rikta den mer mot klitoris.

Handtaget på en elektrisk tandborste är en utmärkt vibrator, och det finns också små huvuden utan tandborste.

»Baksidan av skoborsten fungerar som en paddel och kan ge skönt dask på stjärten. «


Hallen

Redan innanför ytterdörren finns en guldgruva av möjliga sexleksaker.

Skohorn är utmärkta att piska lite lätt med.

Baksidan av skoborsten fungerar som en paddel och kan ge skönt dask på stjärten. Testa alltid lätt först och kommunicera kring hur hårt smisk mottagaren njuter av

Sjalar är utmärkta att binda någon med eller använda som ögonbindel. Mormors gamla pälsmössa, en yllesjal eller en sidenscarf ger helt olika känsla mot naken hud.

Städskåpet och alltiallolådan

Sopsäck. Klipp till stora svarta fyrkanter av plastsäckar och fäst ihop dem med tejp. Häll på lite glidmedel, så har du härligt billiga hala lakan.

Ta en bit bubbelplast och rulla ihop den med den bubbliga sidan inåt. Lägg en handduk runt och häll i glidmedel. För in penis i rullen och runka fram och tillbaka.

Fyll en ballong med varmt vatten och knyt en knut. Häll på lite glidmedel och gnugga den mot klitoris.

Vardagsrummet

Grovhångla som tonåringar i soffan. Det är inte tillåtet att klä av sig men däremot att gnugga, gnida, smeka och kyssa varandra.

Ta ett stearinljus från ljusstaken och låt lite smält stearin droppa ner på bröst eller mage. Paraffin har en lägre smältpunkt än stearin och är att föredra. Droppa först på dig själv för att känna värmen.
Ännu häftigare blir kontrasten i kombination med isbitar.

Allroundtips! Ju mer du tänker på sex, desto mer lust får du!

Text Suzann Larsdotter

Illustrationer Ruhani Islam


Läs mer

Läs mer praktiska tips i Ottars serie OTTARSKOLAN!

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.

Intervju

Minnen från exil

Sex personer från olika platser i Mellanöstern delar ömhudade minnen av förbjudna förälskelser, gayklubbar på tak, och doften av jasmin.