Taggat med: Argentina

Argentina – först i världen med transkvotering

ARGENTINA. En procent av alla arbetstillfällen på statliga myndigheter och institutioner ska reserveras för transpersoner. En ny och världsunik kvoteringslag.

Fri abort i Argentina – vad händer nu?

Den historiska legaliseringen av abort i Argentina – efter en nervdallrande omröstning i senaten – var bara början. Ottar listar tre saker som händer nu!

»Hon har stuckit, henne mördade de, hon dog«

De flesta har levt korta, smärtsamma liv under förföljelse. I den officiella historien existerar de inte alls. Genom att samla och systematisera sina minnen skapar argentinska transpersoner sin egen upprättelse.

Abort snart lagligt i Argentina

Argentinas nya president Alberto Fernandez satsar allt sitt politiska kapital på att legalisera abort. Presidenten ska lägga fram ett nytt förslag i kongressen närmsta veckan. Men motståndet är hårt. Ottar pratar med abortförespråkare och motståndare.

När abort blev mord

ARGENTINA: Elvaåriga Lucia blev gravid efter en våldtäkt men nekades abort. Två läkare utförde ett kejsarsnitt i vecka 23 för att rädda hennes liv. Abortmotståndare anmälde dem då för mord – på fostret.

Första personen folkbokförd som ickebinär i Argentina

För första gången har en person folkbokförts i Argentina utan ett juridiskt kön. Ottar fick en exklusiv intervju.
– Jag hade inte väntat mig att få vara med om den här revolutionen, än mindre att spela en roll i den, säger Geronimo Carolina Gonzalez Devesa till Ottar.

»Vi vann gatorna«

Förhoppningarna om legaliserad abort i Argentina stupade inte långt från mållinjen, när förslaget röstades ned i senaten. Men förespråkarna ser fortfarande den massiva mobiliseringen som ett genombrott.

I natt avgörs aborträtten i Argentina

Över en miljon människor väntas fylla Buenos Aires gator i dag när den argentinska senaten debatterar en legalisering av abort. Demonstranterna säger att de inte tänker gå därifrån förrän lagen går igenom. Men just nu ser det ut att bli ett nej.

På knullhotell

Dygnet runt, året runt håller Buenos Aires sexhotell öppet till timtaxa. På 1960-talet var de centrum för en sexuell revolution, i dag ger de en stunds verklighetsflykt till småbarnsföräldrar, otrogna och andra kärlekspar. Kinga Sandén ger berättelsen om »telo«.

Ensam och stark

Journalisten Kinga Sandén skriver en kärleksfull runa över Elizabeth »Effy« Chorubczyk, transaktivist och konstnär som gick bort i mars.

Sidor

Prenumerera på RSS - Argentina