Taggat med: Indien

Chile slopar abortförbud, asylsökande transpersoner, och Indiens strafflag för homosexualitet

I varje nummer av Ottar delar chefredaktörerna ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #3 2017.

Erotik i skuggan av våldtäkterna

Hon debuterar snart med en erotisk roman i hemlandet Indien. Ottar har träffat Rosalyn D´Mello som är trött på frågor om politik och sexualitet och vill tillåtas skriva om njutning för njutningens skull.

Barnen blir mödrarnas väg ur prostitutionen

Lalitha Nair startade ett barnhem i New Delhis prostitutionskvarter för att ge barnen en bättre framtid. Men det visade sig snart att verksamheten även är en framgångsrik metod för att förändra mödrarnas liv.

Hö och sand som mensskydd i Indien

Trots att cirka 300 miljoner människor menstruerar varje dag saknar många tillgång till mensskydd.

En friare abortlag kan bli verklighet i Indien

Indiens hälso- och familjedepartement föreslår en liberalisering av landets abortlag. Det kan innebära en stor skillnad i ett land där en person dör varannan timme som en följd av en osäker abort.

I »världens största demokrati« är samkönat sex olagligt – igen

Idag går Indien till val. 2009 avkriminaliserades samkönat sex och många jublade. I december 2013 blev det återigen olagligt, då högsta domstolen plötsligt tog tillbaka den 152 år gamla brittiska sodomilag som förbjuder »onaturligt sex«. Nu vet ingen åt vilket håll landet är på väg för hbtq-personer.

Bakåt och framåt - på samma gång

Idag är det 70 år sedan homosexualitet avkriminaliserades i Sverige. Anna-Maria Sörberg om ett kontroversiellt ämne där utvecklingen alltid går både bakåt och framåt, samtidigt.

Rapport från delat land

Vikram Phukan betraktar sitt Indien med queer blick och ser ett delat land. "Förutom i vissa delar av storstäderna betyder den frihet som vunnits på andra ställen i världen ganska lite i ett Indien som fortfarande är väldigt avskärmat", skriver han.

Kartan ritas om

Länder som Kina och Indien blir allt tyngre aktörer, vilket påverkar det globala maktspelet i fråga om handel och ekonomi, men också när det gäller sex. Ottar spanar i kristallkulan – på hur Asiens nya stormakter kommer att påverka det sexualpolitiska världsläget.

På jakt efter förlorad sexualkunskap

I landet där världens mest kända sexmanual skrevs för tusentals år sedan är det idag tabu att prata sex. Men en prisbelönt dokumentärfilm bryter ny mark i Indien.

Sidor

Prenumerera på RSS - Indien