Taggat med: metoo

I vurmen för tvåsamhet glöms #metoo

I höstens sexdebatt lyfts trofast heterosexuell tvåsamhet som ideal, och den sexuella frigörelsen utmålas som bortkastad. Ingrid Ryberg synar en historiskt återkommande kvinnlig klagosång, med snäva visioner av vad sex- och kärleksliv kan vara.

Metoo-sexismen kostar fortfarande liv

Ottars chefredaktörer Carolina Hemlin och Ida Måwe om Metoo-revolutionen och grupperna som inte hörts.

Metoo på Island: »Vi har blivit synliga«

På Island gick kvinnor med migrantbakgrund samman i ett offentligt metoo-upprop. Starka vittnesmål som kombinerar sexism och rasism skakade om samhället. Ottar träffar en av initiativtagarna Tatjana Latinović, och följer vad som hände sen.

Ministern som fick ta över #metoo

Hon fick ta över som jämställdhetsminister när de många vittnesmålen ur Me too-rörelsen övergått i politiska förslag. Men vad vill hon se för förändringar? Och hur ser hennes sexualpolitiska mandat ut? Ottar har träffat Lena Hallengren.

Sexualupplösning

Ottars chefredaktörer ser hur sexualupplysningen äntligen lyfts fram, med all sin outnyttjade potential: Kunskapen om kroppar, relationer, sexualitet, om våra gränser, om ömsesidighet, gråzoner, och om våldet. Tack vare #metoo.

Sexualpolitisk valguide 2018

Mensmoms, metoo och BB-resor – vad vill politikerna? Ottar tar den sexualpolitiska pulsen på partierna med fem heta frågor.

Vems revolution är #metoo?

Systerskapet i #metoo-rörelsen var starkt, men vem inkluderas? Ottar har talat med fem röster om intersektionalitet, cis-dominans och om vem som har råd att komma ut med sin story.

Maskulinitet i en glasburk

TEATER: Bonsai
AV: Josefine Adolfsson
REGI: Rasmus Lindgren
MEDVERKANDE: Jonathan Rodriguez
FÖRESTÄLLNINGSPEDAGOG: Alvaro Zagal

Isabel Lind har sett Bonsai – en hyperaktuell ungdomspjäs om maskulinitet, samtycke, ömsesidighet och gränser.

Prenumerera på RSS - metoo