Taggat med: Ottar

Ett hus helgat för kärlek och sorg

Sexologen, läkaren och pionjären Magnus Hirschfelds sexologiska institut i Berlin var ett av Weimarrepublikens underverk, innan nazisterna tog makten. Men hans radikala idéer om sexualitet lever.

Abortkampen har vaknat!

Konservativa krafter världen över har satt den eviga debatten om rätten till abort på dagordningen igen. Ottars chefredaktör om en fråga som återuppväckts i den sexualpolitiska debatten.

SERIE: Ottar – en historia om kamp

Vilket är arvet från sexualupplysaren Elise Ottesen-Jensen? Elin Lucassi tecknar historien bakom Ottars namne.

Anna Dahlqvist slutar på Ottar

Journalisten och författaren Anna Dahlqvist som varit chefredaktör för Ottar i drygt fyra år slutar på tidningen, och ska fokusera på det egna skrivandet.

BÄSTA OTTARLÄSARE!

Så här i början av mars brukar årets första Ottar dyka upp i brevlådan. Våren 2018 bjuder vi istället på ett dunder-dubbelnummer som kommer i maj. Så misströsta ej!

Ottar #1 och #2 slås ihop och bjuder på både ett längre och ett kortare tema plus en massa annat spännande material. Tills dess fyller vi Ottar.se med ännu fler artiklar än tidigare. Följ oss på sociala medier (Facebook, Instagram och Twitter) och genom vårt nyhetsbrev så missar du inget!

❤ ❤ ❤

Varma hälsningar

/Carolina Hemlin & Anna Dahlqvist

Har du ingen prenumeration? Beställ din årsprenumeration här så har du snart ett dubbelnummer och en fantastisk premie, för bara 160 kronor!

Utredning om rökbomb mot aborträttsfestival läggs ner

Polisen har inte några misstänkta eller uppslag kring de personer som kastade in en rökbomb när Ottar och RFSU:s aborträttsnätverk anordnade en aborträttsfestival i december förra året. Därför läggs nu förundersökningen ned.

Hej Anna Dahlqvist, Ottars nya chefredaktör!

Anna Dahlqvist har precis börjat som Ottars ena chefredaktör efter Kristina Lindquist som slutat efter fyra år på tidningen. Nu delar Anna Dahlqvist chefredaktörskapet med Carolina Hemlin.

Ottar på Bokmässan 2013

Samtal, releasemingel och nytt nummer på Bokmässan i Göteborg!

PRESSRELEASE OTTAR #2 2012

Just nu: Abortseminarium med EU-ministern

11-abortseminarie.JPG

Gunilla Thorgren, författare, EU-minister Birgitta Ohlsson (FP), Mats Winborg, journalist, Åsa Regnér, RFSU:s generalsekreterare och Johanna Westeson från Center for reproductive rights

Just nu diskuterar EU-minister Birgitta Ohlsson (FP), Gunilla Thorgren, författare, Åsa Regnér, RFSU:s generalsekreterare och Johanna Westeson från Center for Reproductive Rights - aborträtten i Europa och Sverige på RFSU:s seminarium. Är den hotad av konserviativa och religiösa krafter och riskerar att urholkas? 

- Är aborträtten hotad? inledde Mats Wingborg som är samtalsledare.

- Det finns positiva exempel, konstaterade Birgitta Ohlsson som tog Palikotpartiets inträde i Polens riksdag som exempel, de verkar för fri abort.

- Men det finns negativa rörelser. Malta är ett exempel på ett land som starkt arbetar mot kvinnors rätt över sina kroppar, och i Europa, nu även i Sverige, diskuteras samvetsfrihet alltmer, att vårdpersonal ska ha rätt att vägra utföra aborter, det är oroväckande, säger Ohlsson.

 

Sidor

Prenumerera på RSS - Ottar