Taggat med: Pride

Lesbisk landsbygd

Landsbygden beskrivs ofta som inskränkt, i värsta fall livsfarlig för hbtq-personer. Flytten till storstaden är ett självklart inslag i den klassiska komma ut-berättelsen, men nu utmanas bilden av staden som frizon för queers.

Trollen är ute efter oss

Johan Hilton ser hur konservativa och rasistiska krafter försöker köpa sig hbtq-röster och kräver rättning i leden.

Pridevåg i Finland

Det går en pridevåg över Finland. Sedan i juni har flera rekordbesökta Prideparader hållits i Mariehamn och Jakobstad, och på lördag är det Åbos tur. Alla för första gången. Den tändande gnistan är att förslaget om samkönade äktenskap röstades ner.

Stor uppslutning trots politiskt motstånd på färöisk Pride

Färöarnas tredje Prideparad någonsin gick i strålande solsken i fredags i huvudstaden Torshamn. ”Folket har kommit längre än politikerna och kyrkan”, sa hbtq-aktivister som Ottar pratade med.

Vad händer i Serbien?

I oktober 2010 angreps Belgrad Pride av flera tusen motståndare, 140 människor skadades och över tvåhundra greps. Hur är läget nu? Ottar träffar Lazar Pavlovic, en av landets få öppna hbt-aktivister.

Ett försvarstal

Ottar ställer Marcus Birro mot väggen kring sexualpolitiken. Var står han i frågor om homosexualitet, transpersoner och abort? Egentligen.
Läs ett utdrag ur texten här:

Prenumerera på RSS - Pride