Taggat med: sex

Vi har världens chans

På 50 år har mycket hänt med samhällets sexnormer. Erik Centerwall skriver om ett öppnar samhälle där friheten att vara, välja och njuta är möjligare än någonsin.

An orgasm a day keeps the doctor away

Johanna Sjödin skriver om sex som får en att må bra, och att bejaka sin kåthet för hälsans skull.

Kemsex – kåt på droger

Vad händer när festande och droger blir en självklar del av sexlivet? Ottars Tomas Hemstad har träffat Adrian och Frank, som berättar om sina erfarenheter av så kallat kemsex.

Sex är politik

Ottars chefredaktörer om varför uttalanden som »Sex och politik hör inte ihop« är helt uppåt väggarna.

Hemlösa snackar sex

Relationer, övergrepp och droger är vanliga samtalsämnen i projektet »Snacka sex« som samlar hemlösa personer i Göteborg för samtal om sex och samlevnad. Ottar träffar Britt-Marie och John.

RELEASE FÖR ÅRETS FÖRSTA OTTAR!

OTTAR #1 2016 har tema $€X – att köpa och sälja. 

Vi berättar torskens outforskade historia, vi möter dem som har sålt eller säljer sex, vi undrar över skildringar av vita kvinnors sexturism och dyker ned i frågor om förtryck och rättigheter, om vilka som får höras i debatten om det som inte ens har ett neutralt begrepp: Sex mot ersättning, sexarbete, prostitution eller sexhandel?

Den 3 mars 18-22  firar vi årets första OTTAR med release på Laika på Hornhuset, Långholmsgatan 15B i Stockholm.

KOM I TID! För du vill inte missa när skådespelaren LO KAUPPI tar sig an »DEN OUTFORSKADE TORSKEN« - en text från numret av Rebecka Lennartsson.

Så klart blir det dryck, snacks, mysigt mingel och chans att vinna Ottarkassen och annat fint också.

Välkommen! 

Carolina Hemlin & Anna Dahlqvist

Åka fittrutschkana

TIDSKRIFT Granta #6: Sex
Albert Bonniers förlag 2015

På knullhotell

Dygnet runt, året runt håller Buenos Aires sexhotell öppet till timtaxa. På 1960-talet var de centrum för en sexuell revolution, i dag ger de en stunds verklighetsflykt till småbarnsföräldrar, otrogna och andra kärlekspar. Kinga Sandén ger berättelsen om »telo«.

”Sex bör ses som njutning och inte som en risk”

Sexualundervisningen på gymnasiesärskolan och vuxenhabiliteringen präglas av fasta könsroller och heteronormer, men framför allt en syn på sex som något riskfyllt. Det visar en ny avhandling från Malmö Högskola.

Sexet stannar mellan raderna

I fantasytrilogin Cirkeln får tonårstjejer vara kåta utan att bli moraliskt tillrättavisade. Men hur blir det med sexet när succén får premiär på vita duken i februari? Ottar frågar författaren Sara Bergmark Elfgren.

Sidor

Subscribe to RSS - sex