Taggat med: sexarbete

Sexarbete hetaste feministiska frågan i Argentina

De som verkar för sexarbetares rättigheter äger just nu den feministiska debatten i Argentina, och att vara emot rätten att sälja sex har blivit närmast omöjligt. Kritiker menar att maktperspektivet saknas och att bara vissa röster får höras. Kinga Sandén, baserad i Buenos Aires, nystar i en explosiv och aktuell fråga.

»Ansvaret ska ligga hos köparen och hallicken«

I mitten av maj röstade EU-parlamentet ja till att skärpa kampen mot människohandel. Har direktivet som antogs 2011 alltså inte fått den effekt man hoppats på? Ottar pratar med parlamentariker i EU och möter Adriana från Rumänien, som sålt sex i Göteborg i över tio år.

»Alla jobb suger ju mer eller mindre«

Fem personer som säljer sex chattar om huruvida sexköpslagen är feministisk, bilden av »Den lyckliga h*ran«, och vikten av att lyssna.

»Jävlar, vad jag är feminist!« Tre kvinnor som säljer sex berättar.

Enkla pengar, bekräftelse eller förnedring? Journalisten Padma Schrewelius har lyssnat till berättelser om att sälja sex från tre personer i olika svenska städer. På grund av stigmat vill alla vara anonyma.

Amnesty & avkriminaliseringen

Ottar backar bandet till Amnesty Internationals beslut i augusti 2015 om att arbeta för avkriminalisering av sexsäljare, hallickar och bordellägare. Vad var det som hände?

Prenumerera på RSS - sexarbete