Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Extra

Tantradagboken del 2

Nina och Marks resa mot landet tantrasex fortsätter, nu med hjälp av boken Soul Sex.

2010 VAD ÄR TANTRA?

Måndag 8/11: Vår tolkning: en livsåskådning, en andlig gemensam väg, personlig utveckling och sexuell njutningskonst.

KÄRLEKSSAXEN

Tisdag 16/11: Efter lite bläddrande i boken startar vi vår utforskning med övningen Kärlekssaxen som ska balansera våra manliga och kvinnliga energier, yin och yang. Jag ska ligga i någon sorts framstupa sidoläge och Mark ska tränga in i mig snett bakifrån. Det är en blandning mellan sked och sax enligt vår version av Kamasutra. När vi lagt oss tillrätta försöker vi känna de sexuella energierna stiga uppåt i kroppen och mötas på nya mentala plan. Det blev enahanda och vi gav oss hän i en vanlig älskog. Vad missade vi? Det skulle ha varit tända lampor, vi skulle ha synkroniserat våra andetag, haft en hand på den andres hjärta och sedan ska detta upprepas dagligen under lång tid.

TOLV ÅR

Lördag 20/11: Igår firade vi vår tolv- årsdag. Vi avslutade firandet med en kärleksmeditation med hjälp av Saxen. Nu har vi övat och gör mer rätt. När vi mediterat »klart« var jag upphetsad och vi gick vidare till den efterlängtade orgasmen. Fick vi det? Mark sa att det var ok – man firar tolvårsdag bara en gång.

SEXUELLA PREFERENSER

Tisdag 23/11: Det blir tydligare att tantra är mer en själslig resa än en samling sextekniker. Mycket vi lär oss påminner om tidigare erfarenheter. Imago, medveten närvaro och acceptans. Vi hittar en övning för att utforska våra sexuella preferenser. Är det ok med sexleksaker? Är analsex ok? Diskuterades sex öppet i ditt barndomshem? Efter två timmars frågor och svar märker vi att vi i stort sett har samma erfarenheter och inställningar. Smaskiga detaljer: Jag har aldrig utfört prostatamassage, och Mark har aldrig fått multipel orgasm.

RÄDSLOR

Tisdag 30/11: Strävan efter en ny närhet leder till att bortträngda känslor kommer fram. Nyfikenheten blandas med rädsla. Och vi inser vilket jättejobb vi har framför oss, hur öppenhet och ärlighet kommer att krävas som insats.

LÄR KÄNNA DITT UNDERLIV

Måndag 13/12: Orgasm utan ejakulation och multipla orgasmer även för män. Nu gäller det för Mark att lära sig konsten att låta den sexuella energin stiga uppåt i kroppen istället för ut med sädesvätskan. En viktig övning, för både kvinnor och män, är att dagligen träna sina muskler i underlivet med hjälp av PC-pump (knipövningar). Detta är den viktigaste övningen för att utveckla sexuell energi enligt tantra.

FRUSTRATION

Fredag 17/12: Mycket nu, men vi ska hinna mötas och framförallt vill vi mötas. Vi möts i våra vanliga samlagsställningar och tar ikväll paus från andlig framgång.

STOPP

Söndag 26/12: Vår tantrautveckling avstannar; influensa. Alla i hemmet insjuknar.

2011 NYSTART

Lördag 8/1: Under dagen läser jag om energi, chakraövningar och hur man jordar sig. Jag tror alla mina sju chakran behöver »öppnas« och börjar av någon anledning med solar plexus för att sen jobba mig vidare. Vi övar PC-pump dagligen, det gäller att få in övningarna i sin vardag – det är det svåra – nya vanor. På kvällen kör vi på med en sax efter att Mark skänkt mig oral glädje. Jag tycker mig uppleva något nytt, vibrerande energier i trakterna av hjärtchakrat. Mark känner ingenting och halvsover sig igenom övningen.

MULTIPLA ORGASMER

Måndag 17/1: En övning som ska skänka multipla orgasmer via klitoris fångar min uppmärksamhet. På kvällen när jag har fått min första orgasm låter jag Mark fortsätta stimulera min klitoris så som jag läst mig till. Till min stora besvikelse blir det inte skönt igen, inte idag i alla fall. Men detta ska utforskas vidare.

ÅTERVÄNDSGRÄND

Fredag 22/1: Vi har nu övat en del men upplever inte att vi känner något speciellt. Det är fortfarande svårt att inte bara »köra på i gamla fotspår« och bara sträva mot orgasmen. Vi kastar oss över kapitlet; »But I don’t feel anything«. Aha, det var där det stod om Kärlekssaxen. Då är det väl bara att fortsätta öva och vara hoppfull.

Text: Nina och Mark

Bild: Daniel Fagerström

Den här texten publicerades i Ottar #1 2011. Köp och beställ numret här!

Nina och Mark är fingerade namn.

Beställ lösnummer av Ottar här!

Fler artiklar

Extra

Lyssna på Ottar!

Nu kan du lyssna på flera både nya och gamla artiklar i mobilen!

Nyheter

Drevet mot RFSU

Hur blev en sexualupplysande broschyr riktad till vuxna transpersoner ett hot mot barnen? Ottar har granskat desinformationskampanjen mot RFSU.