Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Sexpolisen

Teaterkamp och frikyrklig förvirring

I varje nummer av Ottar delar chefredaktörerna ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #3 2012.

Orgasm: Motstånd på tiljorna
Snart är den här! Genusvetarikonen Tiina Rosenberg är i höst aktuell med boken Ilska, hopp och solidaritet, den första översikten över den samtida svenska feministiska scenkonsten. Vi talar om en rörelse som formligen exploderade under 00-talet och tog kampen mot patriarkat och heterosexism med nyskapande teater, dans och performance.

Piskrapp: Klinikcharlataner
Dysberoendekliniken har erbjudit så kallade självtester, där den som är orolig får svara på frågor om sitt sexliv. Den som uppgett att hen har flera relationer samtidigt och gillar S/M-sex har kunnat få svaret att den befinner sig i riskzonen och bör få diagnos ställd. Efter kritik togs testerna bort, men den som söker seriös hjälp för verkligt upplevda sexuella problem löper tydligen risk att hamna hos fördomsfulla kvacksalvare.

Orgasm: Fritänkande frikyrkliga
Högerkristna Claphaminstitutets Alf B Svensson får i augusti på bästa debattplats i GP hävda att RFSU har en genomgripande mekanisk syn på sex, struntar i barn- och folkhälsoperspektiv och egentligen mest pratar om snoppstorlekens betydelse (!) i skolans sex och samlevnadsundervisning. Ingenting är sant, men det är ganska roligt.

Texten publicerades i Ottar #3 2012. Beställ numret här!

Fler artiklar

Prisutdelning på PP-galan
Nyheter

Ottar korad till Årets magasin 2022!

Det blev vinst för Ottars specialutgåva på engelska när tidningen utsågs till »Årets tidskrift/magasin« på Publishingprisgalan den 9 november.

Intervju HBTQI

Hej Aktivist: Angelica Polmonari och Atilla Yoldas

Möt Angelica Polmonari som är aktiv inom Italiens största ideella hbtqi-rätssorganisation Arcigay och Atilla Yoldas som föreläser på tema jämställdhet och manlighetsnormer. 

Intervju

Raseriernas tid är över

Sju år har gått sedan Fanna Ndow Norrbys kritikerrosade bok »Svart kvinna« släpptes – men vad har hänt sedan dess?