Ragg

#2/2013
Ragga, dejta, flirta — de flesta av oss söker mötet för sex, bekräftelse, kärlek, tidsfördriv eller trygghet. Ottar hälsar sommaren med cruising i Tiergarten, kontaktkommers och smygfester i Teheran. Och vilka är sexualpolitikens makthavare? Ottar har hela listan!
Innehåll

 

 
JUST NU: Adoptera för Jesus. Amerikanska journalisten KATHRYN JOYCE har granskat en växande rörelse.
 
 
 
 
TEMA RAGG 
Ragga, dejta, flirta. Kalla det vad du vill – de flesta av oss söker mötet, för sex, bekräftelse, kärlek, tidsfördriv, trygghet. Ottar hälsar sommaren med cruising i Tiergarten, kontaktkommers och smygfester i Teheran.    
 
 
ENKÄT: Vad är hemligheten bakom ett lyckat krogragg? Ottar frågar KAKAN HERMANSSON, LO KAUPPI och VICTOR BERNHARDTZ
 
Riskfyllda möten 
I Iran har pubar och diskotek slagits igen. Flirtandet har kriminaliserats och flyttat ut i det fördolda. Ottar följde efter och hamnade på mörka bilvägar och underjordiska fester.
 
SERIE: NANNA JOHANSSON nätdejtar  
 
SARAH CLYNE SUNDBERG om att ragga med blodsmitta.
 
Där andra regler gäller 
TOMAS HEMSTAD träder ner i cruisingens skuggvärld där anonymt sex blir både rus och raseri – och en livlina. 
 
Sexrevolutionärer
De vill att vi ska knulla oss fria från normer och skapa en sexuell revolution. Gänget bakom Ligga med P3 är 2013 års mottagare av RFSU-priset.
 
»Det här är inget liv” 
Den 1 juli får papperslösa utökad rätt till vård i Sverige. Men vilken tillgång har gömda och asylsökande egentligen till säker sex, relationer och familjebildning – på egna villkor?«
 
SAMTAL: Våldtäkten väckte Indien
Ett halvår efter gängvåldtäkten i Indien samlar Ottars Julia Wireus tre Delhikvinnor för ett samtal om sex, förtryck och våld.
 
KRÖNIKA: Bakom de resta kukarna 
LINUS FREMINom bögporrstjärnors död och branschens skygglappar
 
Tonsäker normbrytare 
Svart, lesbisk, överviktig och arbetarklass. När sångerskan Ellen Oléria gick och vann The Voice var det en skräll som gav eko genom hela Brasilien
 
 

Beställ numret här!

 

Artiklar ur numret

Min kropp kan skada

Sarah Clyne Sundberg skriver i nya numret av Ottar om att ragga med blodsmitta.

Hallå? Göran?

På Ottars maktahavarlistas förstaplats 2013 kom socialminister Göran Hägglund (KD). Men han vägrar svara på frågor om sin politik.

Sexiga makthavare

Vem har makten över sexualpolitiken? Ottar listar 30 aktuella personer som skriver, inspirerar, debatterar, föreslår, beslutar, forskar, kämpar och pratar om kön och sex. Läs hela listan här!

Könsfest i ordboken

Språket har potential att förändra såväl som cementera gamla normer och strukturer – och sällan blir det så tydligt som i kategorin könsord.

Homofoba hot och sköna serier

I varje nummer av Ottar delar chefredaktörerna ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #2 2013.

Krass kärleksjakt

Det säger inte bara klick. Det säger allt oftare också klirr, någonstans. Ottar tar span på en dejtingvärld i förändring.

Ett kliv upp ur sörjan

Mycket återstår att göra - men papperslösa får äntligen tillgång till reproduktiv vård.