Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Sexpolisen HBTQI

Transförsvarets historiska ockupation och familjeliv i KD-tappning

I varje nummer av Ottar delar chefredaktörerna ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #4 2016.

Orgasm

Ockupera mera

Måndagen den 21 november 2016 blir historisk för svensk transrörelse, då drygt 50 aktivister från föreningen Transförsvaret ockuperade Socialstyrelsens kontor. På kravlistan stod att införa könsneutrala personnummer, och att Socialstyrelsens rättsliga råd ska fråntas makten över transpersoners identitet. En hälsning till den legendariska ockupationen av Socialstyrelsen 1979, som ledde till att homosexualitet slutade klassas som sjukdom.

Huvudvärk

Familjeliv i KD-tappning

Den svenska kristna högern har fått nog av tanken på ensamstående med barn, lesbiska familjer, individualiserad föräldraförsäkring och annat tjafs. Tankesmedjan Familjen först med KD:s Alf Svensson och tidningen Dagens Elisabeth Sandlund i spetsen har nu sett dagens ljus. Varje barn som kommer till på annat sätt än äktenskaplig missionärsställning är ett hot mot »familjen«. Den heterosexuella kärnfamiljen, förstås!

Piskrapp

VAD FAN HÄNDE?

En rasist som skryter om begångna sexuella trakasserier tar över presidentstolen i USA. Vid sin sida har han en vicepresident som förespråkar »conversion therapy« i syfte att »omvända« hbtq-personer. Årets sista piskrapp är lika självklart som det är stenhårt.

/Redaktionen

Teckna en årsprenumeration och få en fin premie!

Trevlig läsning

Fler artiklar

Ett tecknat kollage med en spelkonsol längst ner i vänstra hörnet. Ovanför den en lila spelkaraktär med horn, alvöron och två huggtänder. I mitten två personer som står i ett sovrum. Den ena sitter på knä och håller om den andras gravida mage. Till höger citat från ett chattforum.
Reportage HBTQI

Spel, hat och kärlek

Normbrytande spel och högerextrem rekrytering. Hur står det till i gamingvärlden?