Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Sexpolisen HBTQI

Transförsvarets historiska ockupation och familjeliv i KD-tappning

I varje nummer av Ottar delar chefredaktörerna ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #4 2016.

Orgasm

Ockupera mera

Måndagen den 21 november 2016 blir historisk för svensk transrörelse, då drygt 50 aktivister från föreningen Transförsvaret ockuperade Socialstyrelsens kontor. På kravlistan stod att införa könsneutrala personnummer, och att Socialstyrelsens rättsliga råd ska fråntas makten över transpersoners identitet. En hälsning till den legendariska ockupationen av Socialstyrelsen 1979, som ledde till att homosexualitet slutade klassas som sjukdom.

Huvudvärk

Familjeliv i KD-tappning

Den svenska kristna högern har fått nog av tanken på ensamstående med barn, lesbiska familjer, individualiserad föräldraförsäkring och annat tjafs. Tankesmedjan Familjen först med KD:s Alf Svensson och tidningen Dagens Elisabeth Sandlund i spetsen har nu sett dagens ljus. Varje barn som kommer till på annat sätt än äktenskaplig missionärsställning är ett hot mot »familjen«. Den heterosexuella kärnfamiljen, förstås!

Piskrapp

VAD FAN HÄNDE?

En rasist som skryter om begångna sexuella trakasserier tar över presidentstolen i USA. Vid sin sida har han en vicepresident som förespråkar »conversion therapy« i syfte att »omvända« hbtq-personer. Årets sista piskrapp är lika självklart som det är stenhårt.

/Redaktionen

Teckna en årsprenumeration och få en fin premie!

Trevlig läsning

Fler artiklar

Intervju HBTQI

»Jag vill tacka Trump«

Bree Fram kom ut på jobbet samma dag som Obama gjorde det möjligt att vara öppen som transperson inom amerikanska

Reportage HBTQI

Att känna sig klar

Vad behövs för att en person ska »känna sig som sitt kön«? Intervju med bland andra Tone Sekelius.