Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Recension

Tre favoriter

Henrik Hirseland är vikarierande organisationssekreterare på RFSU och projektledare för samtalsserien Södran diskuterar: Sex med RFSU på Södra teatern i Stockholm under våren.

”Mitt i naturen” – XXX-versionen

Biological Exhuberance – Animal Homosexuality and Natural Diversity av Bruce Bagemihl (Profile Books)

Biological Exhuberance är ett mastigt bestiarium om ”homosexuella” beteenden och könsöverskridanden i djurriket. En lärd uppslagsbok om helt vanliga djur som inte beter sig som på tv. Här beskrivs allt från transvestitiska sälar och oralsex bland långörade igelkottshonor, till intersexuella kängurur och ”lesbiska” hyenor som sätter på varandra med gigantiska klitorisar. Naturen är inte normal!

Luta dig ut genom huvudet

Aerial av Kate Bush (EMI)

Kate Bush, spacecakebruden från 1980-talet, gjorde comeback efter tolv års tystnad med en av förra årets märkligaste skivor. Jag har tidigare haft lite svårt för hennes minst sagt pretentiösa anslag, men nu är allt förlåtet. Tänk dig att Nina Björks dagisdebatt utspelar sig mitt i Shakespeares Stormen och att himlens djupaste nyanser ryms i din tvättmaskin. Dessutom ingår en grundkurs i hur man gör sig osynlig. Oemotståndligt!

Om döden själv får välja

Six Feet Under av Alan Ball med flera (HBO)

Tv-serien om familjen Fischer& co är tillbaka i en ny säsong. Den lilla begravningsbyrån fylls med allt det som gör livet till allting annat än lätt, trist och enkelt. Ska den kristne bögen David göra slut med sin sura ex-polis-hunk? Har Brenda kommit över sitt sexmissbruk? Kommer Claires aborterade bebis få en dagisplats i himlen och måste 60-åriga Ruth ha så fruktansvärt högljutt sex? Har du inte hunnit stifta deras bekantskap bör du ta chansen på söndagkvällar i SVT.

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 1 2006)

Fler artiklar

Reportage

Bilden av Ottar

Genom fotografen Anna Riwkins kameralins skapades bilden av Elise »Ottar« Ottesen-Jensen som folkbildare och agitator

Prisutdelning på PP-galan
Nyheter

Ottar korad till Årets magasin 2022!

Det blev vinst för Ottars specialutgåva på engelska när tidningen utsågs till »Årets tidskrift/magasin« på Publishingprisgalan den 9 november.

Intervju HBTQI

Hej Aktivist: Angelica Polmonari och Atilla Yoldas

Möt Angelica Polmonari som är aktiv inom Italiens största ideella hbtqi-rätssorganisation Arcigay och Atilla Yoldas som föreläser på tema jämställdhet och manlighetsnormer.