Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Recension

Tre favoriter

Henrik Hirseland är vikarierande organisationssekreterare på RFSU och projektledare för samtalsserien Södran diskuterar: Sex med RFSU på Södra teatern i Stockholm under våren.

”Mitt i naturen” – XXX-versionen

Biological Exhuberance – Animal Homosexuality and Natural Diversity av Bruce Bagemihl (Profile Books)

Biological Exhuberance är ett mastigt bestiarium om ”homosexuella” beteenden och könsöverskridanden i djurriket. En lärd uppslagsbok om helt vanliga djur som inte beter sig som på tv. Här beskrivs allt från transvestitiska sälar och oralsex bland långörade igelkottshonor, till intersexuella kängurur och ”lesbiska” hyenor som sätter på varandra med gigantiska klitorisar. Naturen är inte normal!

Luta dig ut genom huvudet

Aerial av Kate Bush (EMI)

Kate Bush, spacecakebruden från 1980-talet, gjorde comeback efter tolv års tystnad med en av förra årets märkligaste skivor. Jag har tidigare haft lite svårt för hennes minst sagt pretentiösa anslag, men nu är allt förlåtet. Tänk dig att Nina Björks dagisdebatt utspelar sig mitt i Shakespeares Stormen och att himlens djupaste nyanser ryms i din tvättmaskin. Dessutom ingår en grundkurs i hur man gör sig osynlig. Oemotståndligt!

Om döden själv får välja

Six Feet Under av Alan Ball med flera (HBO)

Tv-serien om familjen Fischer& co är tillbaka i en ny säsong. Den lilla begravningsbyrån fylls med allt det som gör livet till allting annat än lätt, trist och enkelt. Ska den kristne bögen David göra slut med sin sura ex-polis-hunk? Har Brenda kommit över sitt sexmissbruk? Kommer Claires aborterade bebis få en dagisplats i himlen och måste 60-åriga Ruth ha så fruktansvärt högljutt sex? Har du inte hunnit stifta deras bekantskap bör du ta chansen på söndagkvällar i SVT.

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 1 2006)

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.

Intervju

Minnen från exil

Sex personer från olika platser i Mellanöstern delar ömhudade minnen av förbjudna förälskelser, gayklubbar på tak, och doften av jasmin.