Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Recension

Tre favoriter

Anders Öhrman är chefredaktör för gaytidningen QX, och författare till boken Komma ut: berättelser från garderoben (Natur och kultur) som gavs ut i höstas.

Charmig killkompis

Details (Tidning)

Om svenska King är Dolph Lundgren och QX är Magnus Carlsson så är amerikanska månadstidningen Details Justin Timberlake. Både killar och tjejer dyrkar honom och han är både ”witty, sexy and flirty”. Och han har klass. Det är en tidning som är lite som en charmig bisexuell killkompis, som är på sitt allra bästa humör och precis fått i sig tre glas champagne. Det smittar av sig. Jag skrattar alltid när jag läser Details, som i reportaget Sex or food, då de blandat porträttbilder från porrfilmer och matprogram, för att sedan låta läsaren gissa om personerna på bilderna precis fått orgasm eller smakat något som kocken lagat. Fantastiskt kul! Och svårare än du tror…

Välbehövlig väckarklocka

And the band played on (DVD)

I år är det 25 år sedan första fallet av aids upptäcktes och 10 år efter att de första bromsmedicinerna kom. And the band played on är filmen alla bör ha sett. Jag såg den på bio när jag precis hade kommit ut. Året var 1994, och jag grät hela vägen hem från biografen. Filmen är baserad på verkliga händelser och utspelar sig på 1980- talet när man upptäckte det första fallet av hiv. And the band played on är en välbehövlig väckarklocka, en film som borde visas på varenda gymnasieskola i Sverige.

Sex & the city för bögar

Jaktsäsong av Mats Strandberg (Forum förlag)

Jag slängde mig över Jaktsäsong när den kom ut i handeln. Äntligen en bok om ett par bögar, en straight tjej och en bi-kille som lever i Stockholms innerstad. Den har kallats för bögarnas egen ”Smulklubb” och för en gayversion av Sex & the city. Det stämmer till viss del. Men ”Jaktsäsong” bjuder på så mycket mer, som starka karaktärer, en bra story och en och annan tankeställare. Men det bästa av allt är att den inte problematiserar homosarna, här finns ingen offerkofta och inget ”åh stackars lilla mig, jag är så diskriminerad som bög”. Jaktsäsong liksom bara är. Och det är jäkligt befriande.

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 4 2006)

Fler artiklar

Extra

Lyssna på Ottar!

Nu kan du lyssna på flera både nya och gamla artiklar i mobilen!

Nyheter

Drevet mot RFSU

Hur blev en sexualupplysande broschyr riktad till vuxna transpersoner ett hot mot barnen? Ottar har granskat desinformationskampanjen mot RFSU.