Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Intervju

Två byggbögar i Grönviken

För fem år sedan köpte musikalartisten Micke Westlund och IT-chefen Daniel Österhof, bosatta i Stockholm, en stor gård i Grönviken i Jämtland. Nu släpper de boken »Det kan inte mer än rasa«, om hur du kan rusta upp en gammal gård utan erfarenhet eller kunskap.

Vilka reaktioner får ni på ert arbete med huset?
— I början var det knäpptyst. Ingen i släkten sa något utan verkade mest hålla andan. När vi sen startade Byggbögarna på Facebook vaknade verkligen intresset för gården. Inte bara från bybor och familj, utan folk från hela landet hejade på och inspirerade oss att fortsätta.

»Det kan inte mer än rasa – konsten att äga ett lantställe.«

Hur har invånarna i Grönviken tagit emot er?
— Vi hade ju hört talas om surjämtar och inlandsbönder som inte skulle vara speciellt tillmötesgående när två högljudda stjärtgossar från Fjollträsk klampade in i byn. Men redan första sommaren fick vi höra om vem som äger vilka maskiner och var verktygsboden alltid är olåst.

Vad har överraskat er mest?
— Att huset inte rasat! Dessutom har vi galet kul tillsammans på ett sätt vi aldrig haft innan. Projektet har verkligen fört oss närmare varandra.


Ett kapitel om sexleksaker blev struket från boken. Vill ni ge era bästa tips till Ottar?
— Vi tror på att vara kreativa när det kommer till snusket. En bult, två brickor och en mutter kanske är roligare än vad man kan tro!

Frida Färlin är frilansjournalist och vikarierande redaktör på Ottar


Läs mer

Three to tango

Bostadsdrömmar

Fler artiklar

Nyheter

Drevet mot RFSU

Hur blev en sexualupplysande broschyr riktad till vuxna transpersoner ett hot mot barnen? Ottar har granskat desinformationskampanjen mot RFSU.