Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Unik generation

Ett nytt livsstilsmagasin för unga funktionshindrade, Unique Generation, kommer ut i december. Tidningen vänder sig främst till unga med psykiskt eller fysiskt funktionshinder. Den kommer att innehålla det mesta som finns i en ungdomstidning; sex och relationer, idrott och hälsa, kultur och mode, jobb och utbildning. Skillnaden är att Unique Generation vill visa upp vanliga ungdomar med en unik livserfarenhet, som kan vara goda förebilder.

– Efter att ha läst vår tidning ska man må bra och känna sig inspirerad, inte bli deppig för att man inte lever upp till alla ideal, säger chefredaktör Amanda Olsson.

Er filmrecensent Anna Bergholtz är blind. Hur går det till?
– Hon gör det på sitt eget sätt och bedömer filmen utifrån det hon upplever. Det finns så mycket annat att gå på. Det går i linje med tidningens inriktning: att man ska göra det man kan och inte fokusera på det man inte kan.

Har alla som skriver för tidningen ett funktionshinder?
– Absolut inte, men alla har en positiv framåtanda.

Matti Ridenfeldt

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 4 2006)

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.

Intervju

Minnen från exil

Sex personer från olika platser i Mellanöstern delar ömhudade minnen av förbjudna förälskelser, gayklubbar på tak, och doften av jasmin.