Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Världens hårdaste amningslag

INDONESIEN. Indonesien har antagit en ny lag som kräver att nyfödda uteslutande matas genom amning det första halvåret, rapporterar BBC. Den som hindrar kvinnor från att amma riskerar böter eller fängelse i max ett år. Lagen är ett svar på att allt färre indonesiska kvinnor ammar och ett försök att åtgärda en situation där 40 procent av landets barn under fem år hindras i växten till följd av undernäring. Syftet är bland annat är att att tvinga företag att erbjuda amningsmöjligheter för anställda, men kvinnor vittnar om svårigheter att försörja sig om de inte får ge sina barn modersmjölkersättning. Lagen regelerar också hur företag som Nestlé får marknadsföra sina produkter.

Text: Kristina Lindquist
Bild: alimander/flickr.com

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.

Intervju

Minnen från exil

Sex personer från olika platser i Mellanöstern delar ömhudade minnen av förbjudna förälskelser, gayklubbar på tak, och doften av jasmin.