Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Ottar på Bokmässan 2011!

Ottar ska såklart vara med på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg den 22-25 september. Kom på våra spännande seminarier och samtal och titta in i vår monter där du kan köpa gamla nummer av Ottar till vrakpriser och nya feta jubileumsnumret som kommer ut till mässan! Ottar delar monter med Tidskriften Bang, Tidskriften Kom Ut, RFSU Göteborg och RFSL Göteborg. Kom och gör sexquiz, vinna fina priser och träffa RFSU:s informatörer också i montern. Leta upp oss i B-hallen i monter B 05:49.

Ottar och RFSU arrangerar tre stycken spännande seminarier och montersamtal du inte bör missa, och dessutom en stor grandios JUBILEUMSFEST!

Torsdag 22/9:

Varför kriminaliserar sverige hiv?

Varför kriminaliserar Sverige hiv?

kl.13.00-13.20 Lokal F3

Filmen ”Hur kunde hon” handlar om Lillemor som fick 2,5 års fängelse för att ha utsatt sin man och barn för hiv. Hjälper straff till att förebygga hiv? Vad blir konsekvenserna av straffen? Med bland andra dokumentärfilmaren Ingela Lekfalk och RFSU:s Åsa Regnér.

Torsdag 22/9:

Ottar - sex, kärlek och politik seminarie på Bokmässan 2011

Ottar – sex, kärlek och politik.

kl.17.00-17.45 Lokal: F2

Samtal om Elise ”Ottar” Ottesen-Jensen, en ikon inom svensk sexualpolitik som kämpade mot fördomar, sexualskräck och diskriminerande lagar och kom att förändra vårt sätt att se på samlevnad och sex. Med Gunilla Thorgren som precis kommer ut med boken ”Ottar & Kärleken”, Lena Lennerhed, professor i idéhistoria och Mian Lodalenn, författare. Moderator är förläggaren Svante Weyler.

Fredag 23/9:

kl.10.30-10.50 Lokal: Nätverkstans monter

Lust, moral och media – Ottar firar 30 år som tidning!

Ottars chefredaktör Kristina Lindquist samtalar med Ulf B Andersson, journalist och Nina Lekander, författare och kulturskribent, om 30 år av sex och politik.

Fredag 23/9:

Prata sex i skolan? Ottar arrangerar seminarium under Bokmässan 2011.

Prata sex i skolan?

kl.15.00-15.45 Lokal: G4

I över 50 år har sexualundervisning varit obligatorisk i skolan, trots det finns ämnet inte på lärarutbildningarna. Hur mycket ska man prata om sex och kärlek, om kroppen och rättigheter? I en ny serie böcker om sex och kärlek möter vi unga som törstar efter mer kunskap om sex. Med Katerina Janouch, Hans Olsson från RFSU och Sonja Schwarzenberger.

Lördag 24/9:

Missa inte: Jubileumsfest: Ottar 30 år och Bang 20 år!

Jubileumsfest för Ottar 30 år

JUBILEUMSFESTEN – 50 år av sex och feminism. Bang, Ottar och Kom Ut firar med gala och megafest!

I år firar tidskrifterna Bang och Ottar jubileum. Bang fyller 20 år och Ottar fyller 30 år. Båda tidskrifterna släpper dessutom nya nummer i gott sällskap av tidskriften Kom Ut. Tillsammans samlas vi för att fira detta på bästa sätt. Ladyfest Göteborg står för festfixarexpertisen denna kväll och vi är mycket glada och stolta över att presentera bland annat Kakan Cookie Jar, Chapel Hill Crew, Femtastic och Författar-DJ-stafett med bland andra Kajsa Grytt och Johanna Koljonen!

LÄS MER OM FESTEN HÄR!

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.