Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Sexpolisen

SEXPOLISEN: Queen B levererar, hatarna på gatorna och en epidemi krävs för att snacka aborträtt

I varje nummer av Ottar delar chefredaktörerna ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #1 2016.

ORGASM: QUEEN B LEVERERAR

Beyoncé chockade musikvärlden med politiska budskap i låten Formation, när hon hyllade kampanjen #blacklivesmatter och Black Powerrörelsens kamp i sitt framträdande på året Super Bowl i februari, inför nästan 120 miljoner tittare. Bebes tidigare politiska aktion, att sjunga framför en gigantisk FEMINIST-skylt på MTV-galan, har alltså blivit trumfad. Go Bey!

HUVUDVÄRK: EPIDEMI blir CHANS FÖR ABORTRÄTTEN

I sviterna av zikavirusets utbredning i Latinamerika har flera stater, bland annat El Salvador och Guatemala, uppmanat kvinnor att inte bli gravida förrän efter 2018. Länder där abort är helt eller delvis förbjudet och preventivmedel och sexualupplysning sällsynt. FN har nu uppmanat de drabbade länderna att ändra sin abortlagstiftning. Men att det ska krävas en epidemi för att rätten till sin kropp ska komma på tal!

PISKRAPP: HATARNA PÅ GA TORNA

Våldsamma män i grupp som hävdar att de ska försvara »svenska kvinnor och flickor« mot våld och sexuella övergrepp genom att bilda rasistiska lynchmobbar som ger sig på barn. STOPP NU! Nej, det var nog för länge sen.

Teckna en årsprenumeration och få en fin premie!

Trevlig läsning!

Fler artiklar

Krönika HBTQI

Finns det trygga rum på Clubhouse?

Clubhouse var en fristad för rasifierade, hbtqi-personer, kinksters och unga i förorten, men det nya sociala mediet håller på att

Porträtt i svart och gult på carolina Hemlin och Ida Måwe.
Ledare

Oroande trender bland unga

Ottars chefredaktörer om resultatet i den senaste Ungdomsbarometern. Hur kommer attityder bland unga män att påverka sexualpolitiken i framtiden?