Taggat med: Sverigedemokraterna

Kampen om kulturarvet

Kulturpolitiken har blivit ett hett politiskt slagfält, och inte sällan står striden kring normkritik och hbtqi. Sverigedemokraterna vill värna det »svenska« kulturarvet. Men vilken sorts historier ska bevaras, vilken konst får existera och vilka röster blir hörda? Ottar reder ut vad som står på spel när Sverigedemokraterna växer.

Sexpolitik för Sverigevänner

Trygga, heterosexuella kärnfamiljer. Färre aborter. Fler inhemska adoptioner. En nation. Två kön. Ottar har tittat närmare på den sverigedemokratiska sexualpolitiken.

››Varje abort en förlust för samhället‹‹

Riksdagens nykomlingar Sverigedemokraterna vill som enda parti inskränka den svenska aborträtten. Vissa företrädare framhåller också vikten av fler ”svenska” barn för att hejda en påstådd islamisering.

Med våldtäkt som vapen

Anna Hellgren granskar Sverigedemokraternas fixering vid våldtäktsfrågan – hur den används som försök till lockbete, och som hot.

I nationens intresse

I många europeiska länder har extremhögern lyckats mobilisera i kölvattnet av finanskris och växande arbetslöshet. På den politiska scenen finns numer en växande skara främlingsfientliga aktörer som också förespråkar en chockerande reaktionär syn på familj, jämställdhet och sexualpolitik. I Sverige har SD trätt fram som den i särklass starkaste kraften.
Läs hela texten här:

Prenumerera på RSS - Sverigedemokraterna