Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Extra

Releasefest för Ottar – med Bögbibblan!

Vi bjuder in till releasefest för Ottars nya nummer med tema musik! Det blir livemusik. quiz med fina priser och tre litterära samtal!

➩ Tidningen Ottar och Bögbibblan bjuder in till gemensam release och fest! Det blir release för Ottars musiknummer – med liveakter, quiz med fina priser, litterära samtal och mingel!

TILL FACEBOOK-EVENTET!

➩ Duon VÅTMARK kommer spela live, bandet RADULA kommer spela live.

➩ Författarsamtal med aktuella författarna BOBBY KIKUMU. IDA LINDE , EDWARD SUMMANENoch SEBASTIAN LÖNNLÖV!

➩ DJ Linda Gester som bl a spelar musik från Ottars heta lista (med all musik som är nämnd i musiknumret)

➩ När? Onsdag 7 juni kl 18-22

➩ Var? Reimersholme hotel, i stora baren.

➩ Gratis inträde!

➩ Save the date,så ses vi då!

⬇⬇⬇ PROGRAM⬇⬇⬇


VÅTMARK (Musik)

Med vackra melodier och grova texter tar gruppen Våtmark tag i den mest tabubelagda traditionen i svensk folkmusik, nämligen snuskvisor och fulvisor. Via härlig stämsång, glimten i ögat och svängigt ackompanjemang bjuder Nina Grigorjeva (sång och flöjt) och Sandra Berggren (sång och fiol) alla nyfikna öron på en rolig, spännande show med både gammalt och nytt material som är skrivet av, om, och/eller för kvinnor.

RADULA (Musik)

Radula är ett annat namn för rivtunga, som återfinns hos blötdjur, bland annat sniglar. Men det är också en musikgrupp som skriver låtar och håller på. Musiken är någon slags indiepopslashrock, klagande gitarrer, drömmar och skrik. Radula består av Hillevi Duus, Tove Möller och Ella Blixt.

BOBBY KIKUMU (Litteratur)

Bobby Kikumu, född 1982, utbildad på Kulturama 2003 (skådespelare) och på Biskops-Arnö 2011-2013 (Att skriva dramatik) har skrivit sedan studenten, frilansade som skådespelare 2015-2019 med anställningar på bl.a Dalateatern och Kungliga Operan. Boken När det brister är hans författardebut. Han bor i Göteborg och jobbar på Djurens Rätt.

EDWARD SUMMANEN (Litteratur)

Edward Summanen är socionom och genusvetare som arbetat med stöd och hälsa för transpersoner sedan 2008. Han har tidigare varit sakkunnig i transfrågor på RFSL och arbetar idag med psykisk hälsa och suicidprevention på Transammans – förbundet för transpersoner och närstående. Nyligen gavs antologin Trans. Fakta, forskning och erfarenheter (Natur & Kultur) som Edward har varit redaktör för tillsammans med Matilda Wurm.

IDA LINDE (Litteratur)

Ida Linde är född 1980 och uppvuxen i Umeå, men bor numera i Stockholm. Hon debuterade 2006 med den prosalyriska Maskinflickans testamente. För den kritikerhyllade romanen Norrut åker man för att dö (2014) tilldelades hon både Norrlands litteraturpris och Aftonbladets litteraturpris. Romanen Mördarens mamma kom 2018 och 2022 gav hon ut diktsamlingen Karons tunnelbana.

SEBASTIAN LÖNNLÖV (Litteratur)

Sebastian Lönnlöv är författare, litteraturkritiker och bibliotekarie. Han är sedan länge besatt av queer litteratur, har skrivit bibliografin ”HBTQ. Böcker bortom normen” (2014) och ingår i projektgruppen bakom Queerlit, en framväxande databas över svensk hbtqi-litteratur. Just nu skriver han på en utvecklingsroman med transtema.

/Ottars redaktion och Bögbibblan

Fler artiklar

Intervju HBTQI

Vem är rädd för genus?

Anna-Maria Sörberg träffar världens mest kända genusteoretiker Judith Butler och pratar om nya boken och framtiden.

Nyheter

Drevet mot RFSU

Hur blev en sexualupplysande broschyr riktad till vuxna transpersoner ett hot mot barnen? Ottar har granskat desinformationskampanjen mot RFSU.