Taggat med: sexköp

»Alla jobb suger ju mer eller mindre«

Fem personer som säljer sex chattar om huruvida sexköpslagen är feministisk, bilden av »Den lyckliga h*ran«, och vikten av att lyssna.

Sexarbete eller prostitution

Ottar gav två aktivister och debattörer som har olika ståndpunkter i frågan om sexköpslagen fem likadana frågor och fria händer. Det blev resonemang om makten och laddningen i begrepp, förtryckens mekanismer och feminism. Läs Kajsa Ekis Ekman och Emmy M. Kerstinsdotter.

När hon köper sex

Skildringar av kvinnors sexturism präglas av ett förmildrande skimmer, skriver Ottars krönikör Valerie Kyeyune Backström.

»De tigger på dagarna och går på gatan på kvällarna«

De möter människor som säljer sex och erbjuder stödsamtal, hjälp med att få tid för abort eller en kopp kaffe och ett besök på simhallen. Men vid sidan om de sociala insatserna på gatan och nätet vill de få stopp på sexköpen.

Inte bara könsmakt

Vad händer med radikalfeminismens analys av sexhandel som en grundbult i könsmaktsordningen när män och transpersoner säljer sex? Hannah Lemoine och Amra Bajric efterlyser ett bredare maktperspektiv.

Amnesty & avkriminaliseringen

Ottar backar bandet till Amnesty Internationals beslut i augusti 2015 om att arbeta för avkriminalisering av sexsäljare, hallickar och bordellägare. Vad var det som hände?

RELEASE FÖR ÅRETS FÖRSTA OTTAR!

OTTAR #1 2016 har tema $€X – att köpa och sälja. 

Vi berättar torskens outforskade historia, vi möter dem som har sålt eller säljer sex, vi undrar över skildringar av vita kvinnors sexturism och dyker ned i frågor om förtryck och rättigheter, om vilka som får höras i debatten om det som inte ens har ett neutralt begrepp: Sex mot ersättning, sexarbete, prostitution eller sexhandel?

Den 3 mars 18-22  firar vi årets första OTTAR med release på Laika på Hornhuset, Långholmsgatan 15B i Stockholm.

KOM I TID! För du vill inte missa när skådespelaren LO KAUPPI tar sig an »DEN OUTFORSKADE TORSKEN« - en text från numret av Rebecka Lennartsson.

Så klart blir det dryck, snacks, mysigt mingel och chans att vinna Ottarkassen och annat fint också.

Välkommen! 

Carolina Hemlin & Anna Dahlqvist

Barnen blir mödrarnas väg ur prostitutionen

Lalitha Nair startade ett barnhem i New Delhis prostitutionskvarter för att ge barnen en bättre framtid. Men det visade sig snart att verksamheten även är en framgångsrik metod för att förändra mödrarnas liv.

15 år med sexköpslagen - en genomgång

Oändliga debatter, ett otal rapporter och en statlig utredning har försökt ge svaret på vad kriminaliseringen av sexköp inneburit – men gränsen mellan fakta och ideologi är ofta oklar. Ottar har synat lagbokens sexualpolitiska stötesten.

»Amnesty missar kärnan i sexköpslagen«

Amnesty International ska verka för en avkriminalisering av sexhandel. Enligt organisationen är det bästa sättet att tillvarata sexarbetares mänskliga rättigheter. Beslutet har väckt skarp kritik och Svenska Amnesty röstade emot förslaget. Ottar ringde upp jämställdhetsminister Åsa Regnér.

Sidor

Prenumerera på RSS - sexköp