Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Sexpolisen HBTQI

Transfobi, könsidentitets-BOOM och barngraviditeter

I varje nummer av Ottar delar chefredaktörerna ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #2 2015.

HUVUDVÄRK

SPOLA KÖNET

Under #wejustneedtopee twittrar transpersoner i USA som ett svar på flera delstatspolitikers förslag om att det ska bli olagligt för transpersoner att gå på den toalett som stämmer med deras könsidentitet. Det kön du tilldelats vid födseln bestämmer vilken toalett du får gå på, för allmänhetens säkerhet, sa Floridapolitikern Frank Artiles innan hans transfoba förslag spolades.

ORGASM

FRIARE KÖNSIDENTITETER

1 av 100 i åldern 15-24 uppger i nyligen utkomna Ungdomsbarometern 2014/2015 att de varken definierar sig som tjej eller kille, och 12 procent definierar sig som icke heterosexuella (mot 10 procent 2008). Framåt för sexuell mångfald och uppluckring av tvåkönsnormen!

PISKRAPP

BARN SKA INTE FÖDA BARN

Hon är tio år. Först blev hon våldtagen av sin styvfar och nu ska hon tvingas gå igenom en graviditet, en förlossning och bli mamma. I Paraguay nekas hon nämligen abort. När detta nummer kommer ut är tioåringen i 27:e veckan. Uppenbarligen uppfylls inte det enda kriteriet för abort; hot mot kvinnans liv. Och nej, hon är ingen kvinna. Men jo, det är livsfarligt för ett barn att föda barn.

Fler artiklar