Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Katie Haan och Nyko Baptist.
Artiklar Sex & hälsa

Tre heta sexualupplysare på Tiktok!

De lär dig allt om analsex, kukens anatomi och krossar fördomar om sex. Sexualupplysarna på Tiktok når hundratusentals unga.

Katie Haan

VEM?

Amerikanskan Katie Haan eller Tiktoks egna »gay big sister« som hon själv kallar sig, har uppemot 300000 följare och 4,3 miljoner likes. Förutom framgången med sitt Tiktok-konto driver hon även podcasten Your Big Gay Sis.

VAD?

De flesta av Haans videos fokuserar på dejting, relationer och sex inom queergemenskapen. Hon vill, genom sitt innehåll, krossa heteronormativa föreställningar om sex och det är inte sällan Haan kritiserar hur media idag representerar en ohälsosam syn på samtycke och intimitet.

Katie Haan kallar sig för tiktoks egna »gay big sister«.

Nyko Baptist

VEM?

Nyko Baptist är en 25-årig transman som öppet och ärligt delar sin berättelse kring sin könsbekräftande behandling. Kontot har funnits sedan januari 2022 och har ungefär 20 000 följare med 150000 likes.

VAD?

Här får följarna själva ha ett finger med i spelet. För som en öppen bok svarar Nyko på frågor som har att göra med hans könskorrigering. Det kan handla om allt ifrån psykisk hälsa till om det är möjligt att som opererad transman få utlösning. Genom sitt konto sprider Nyko viktig kunskap som både är personlig och intim.

Nyko Baptist delar sin berättelse kring könsbekräftande behandling på.

Doctor Carlton

VEM?

Doctor Carlton är en gastroenterolog från San Diego som själv utnämnt sig till »CEOBack Door Stuff«. Med sin medicinska bakgrund sprider han kunskap om bland annat könssjukdomar, vaccin och hiv. Men vad Dr Carlton framförallt tar upp för sina 270000 följare är allt som har att göra med analsex.

VAD?

Det är inget vi direkt pratar om i lunchkön, eller vid matbordet. Men på Tiktok lyssnar tusentals människor på när Dr Carlton pratar om analsex. Hur gör man det rätt, hur gör man det bra och hur gör man det säkert? Dr Carlton ger dig all information du behöver och har som mål att alla ska kunna njuta av analsex. 

Dr.Carlton är en gastroenterolog från San Diego som själv utnämnt sig till »CEOBack Door Stuff«.

Text: Olivia Bengtsson Bild: Ella Jax

Fler artiklar

Intervju Sex & hälsa

Världens knepigaste samtal?

Nathalie Simonsson aktuell med boken Världens viktigaste samtal — en handbok till föräldrar om tonåringar och sex.