Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
tre olika plastburkar och tuber med lusthöjande medel
Artiklar Kroppen

Ottar testar: Lustpreparat!

Tabletter, njutningsförhöjande gel eller älskogsolja. Ottars panel har under några veckor testat sig igenom ett gäng preparat som enligt marknadsföringen ska göra dig kåt. Men vad funkar, egentligen?

BETYG: BÄST, OK, SÄMST


ÄLSKOGSOLJA

​​▶ Olja
​​▶ 198 kr

BETYG: BÄST!

En produkt som sägs fungera fint för både kukar och fittor. Två-fyra droppar ska smörjas på könsorganen för att ge extra värme och lustkänsla.

SUSANNE: Den här känns rejält och på en gång. Det blir tydligt varmt. Trevlig doft. Jag börjar fantisera om att jag fått de dyrbara dropparna av häxan på förpackningen och att jag med hjälp av dessa lyckats trollbinda min partner. Det är en upphetsande fantasi som ger riktig skjuts i orgasmen.

DANIEL: Är det meningen att man bara ska ha den och lukta på? Det är ju en så pytteliten flaska. Lyckas skaka ur några droppar (störigt svårt). Det bränner lite på ollonet. Behöver även ta vanligt glidmedel när jag ska penetrera min partner. Själva sexet blir hett, men
svårt att veta om det är oljans förtjänst.

AMANDA: Jag smörjer klitoris med några droppar. Nån del i mig hoppas lite på att det ska komma ett POFF! och att det typ ska börja ryka och vibrera om hela fittan. Men det händer inget nämnvärt så jag skvätter ut några droppar till. Hämtar en dildo och först känns det lite som en sån lite brännande känsla, men sen kommer jag snabbare än jag brukar av penetration.


BIG O

  • Gel
  • 159 kr

BETYG: OK

Gelen ska stimulera och förhöja njutningen för alla kön genom att öka blodcirkulationen. Den ska appliceras på klitoris, penis eller andra känsliga områden och sägs ge effekt inom ett par minuter.

SUSANNE: Varmt och kallt samtidigt. Väldigt bra med pump och generösa doser. Jag gillar den rekorderliga förpackningen. Det är rinnigare än vad jag förväntar mig och funkar faktiskt som glidmedel också.

DANIEL: Stimulerande och irriterande på en och samma gång. Det gör lite ont på ollonet, det bränner. Blir oskönt efter en stunds penetrerande, kanske funkar det bättre vid onani.

AMANDA: Vi stryker på rikligt både jag och min partner. Känner fitti vakna till liv. Det värmer lite, pulserar lite vagt. Sedan kommer han in i mig och »Hej hetta!« Efter lite juckande står våra kön i brand. Ska jag använda den igen kommer den bara välkomnas på mindre, väl valda ställe


LUST OCH ENERGI
Man respektive Kvinna

  • Kosttillskott
  • 198 kr (100 tabletter)

BETYG: OK

De här kosttillskotten utlovar förbättrad energi och ökad lust. Innehållen skiljer sig lite åt, men det som sägs vara den aktiva substansen, L-arginin, finns med i båda.

SUSANNE: Jag såg det lite som en besvärjelseritual att svälja ner tre tabletter dagligen och samtidigt säga till mig själv »Nu blir jag pigg och kåt.« På det stora hela tyckte jag faktiskt att jag fick lite mer energi i vardagen. Men jag blir inte kåt bara för att jag är pigg. Jag vill hellre typ måla om köket.

DANIEL: Jag blev piggare, och vem vill inte bli det mitt i vintern. Men jag kan inte säga att jag kände mer lust.

AMANDA: Hm, svårt att avgöra om det gav någon effekt. Tror man behöver ta det under en längre tid för att märka något. Jag har varit lite mer sexfixerad i huvudet på sistone men det kan också bero på att jag ju hållit på och testat massa andra roliga preparat.


ON – natural arousal oil for her

  • Glid
  • 298 kr (59 kr för en påse)

BETYG: OK

Sägs höja och underlätta sexuell njutning hos kvinnor och göra dem mer orgasmiska genom att ge en elektrifierande känsla.

SUSANNE: Luktar jättemycket kanel vilket är oväntat, men ganska härligt. Smörjer in klitoris, det känns kallt och varmt på en gång och börjar pirra upphetsande. Men när jag sedan börjar onanera är det som att jag tappar känseln i klitoris och det är svårt att komma.

AMANDA: Gillar att det är olja. Tycker först inte att det händer något, men ett par minuter efter insmörjning börjar en mjuk värme fylla klitoris. Den känns så ljuv! Ingen villabrand utan liksom värme. Har en helt gudomlig stund med min varma klitoris och en dildo. Får en sån härlig orgasm som blir nästan psyke- delisk och som drar med sig en halv våg av allt som samlats i kroppen och slutar med gråt. Det är en bra orgasm det!


ON – Powerglide for him

  • Glid
  • 249 kr (49 kr för en påse)

BETYG: SÄMST!

Presenteras som »det första stimulerande hybridglidet som ger män en sensationell upplevelse«.

DANIEL: Stinker av en doft som påminner om tuggummit Jenka. Läbbig seg konsistens, ser faktiskt nästan ut som sperma. Obehaglig brännande känsla i hela kuken. Kände mig tvungen att gå och tvätta av det efter bara några minuter. Usch.


VIAMAX – Sensitive gel

  • Intimkräm
  • 179 kr

BETYG: SÄMST!

Den här intimkrämen för ökad lust och njutning sägs var särskilt framtagen för kvinnor. Innehåller arginin, mentol och »ett flertal afrodisiaka örter«.

SUSANNE: Så puttignuttig förpackning att man kastas tillbaka till flickrummet vid blotta anblicken. Lätt att missta för ett läppglans och har ungefär samma effekt. Luktar inte, syns inte, känns inte. Men faktiskt kände jag mig efter ett tag fuktigare och det tackar en 50+are inte nej till!

DANIEL: Kittlade dödsskönt på kuken, fast ganska subtilt. Förpackningen tilltalade mig samt att den var helt luktfri. Förstår inte varför den bara är tänkt för kvinnor.

AMANDA: »You’ll thank us« står det på förpackningen, vilket får upp förväntningarna. Min partner stryker på och det känns sensuellt och härligt. Men sedan känner jag ingenting så jag tar mer. Allt blir glidigt, men sen händer det inte så mycket alls.


FLERA OTTARTEST!

Fler artiklar

Reportage Sex & hälsa

»Jag älskar mitt jobb«

Ottar har besökt en Unrwa-klinik i Amman och följer arbetet i skuggan av kriget i Gaza.

Extra Kroppen

Smala ideal hetsar unga

Över hälften av alla tjejer mellan 10 och 17 år har en negativ syn på sin kropp – men vad